a felfújthoz:
20 dkg rizs
9 dl tej
10 dkg cukor
1/2 kávéskanál őrölt vanília
3 dkg vaj
4 tojás
1/2 citrom reszelt héja
1 teáskanál citromlé
50 dkg túró
só
a szószhoz:
30 dkg magozott meggy (fagyasztott is lehet)
3 evőkanál cukor
1/2 dl víz
1 csapott evőkanál étkezési keményítő
a formához:
vaj
zsemlemorzsa
A rizst puhára főzzük a vaníliával és sóval ízesített tejben. A vajat a cukorral és a tojások sárgájával habosra keverjük, citromhéjjal ízesítjük. Hozzáadjuk a villával áttört túrót, a langyosra hűlt tejberizst, és eldolgozzuk. A tojásfehérjét a citromlével kemény habbá verjük, majd a túrós keverékhez forgatjuk. A tortaformát kivajazzuk, zsemlemorzsával megszórjuk, majd beleöntjük a masszát. 175 fokra előmelegített sütőben kb. 1 óra alatt készre sütjük. Rácsra téve langyosra hűtjük. A szószhoz a meggyet a cukorral kis lábasba tesszük, felforraljuk. Besűrítjük a vízben elkevert étkezési keményítővel. A rizsfelfújtat cikkekre vágjuk, és porcukorral meghintve, a meggyszósszal együtt tálaljuk.
Tipp: ha sütés közben a teteje nagyon pirulna, csúsztassunk fölé egy nagy tepsit. Gluténmentes zsemlemorzsával készítve, gluténmentes desszertet kapunk.
Hozzávalók 22 cm átmérőjű, kapcsos tortaformához
A tejszínből és a cukorból verjünk kemény habot, majd óvatosan keverjük bele a mogyorókrémet. Ha túl keménynek ítéljük, kicsit meg is olvaszthatjuk, hogy könnyebben elkeveredjen. Ö...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat összekeverjük (a palacsintatésztánál valamivel sűrűbb masszát kell kapjunk), majd szilikonos sütőpapírra kanalazva alsó-felső sütésen 200 fokon készre sütjük (akkor...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojások fehérjét a porcukorral kemény habbá verjük, melyhez apránként hozzáadjuk a lisztet, kókuszreszeléket. Kizsírozott, lisztezett vagy sütőpapírral bélelt tepsiben közepes lá...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: NehézEzeket összekeverve, nokedli szerű tésztát kapunk! Muffin papírsütőbe adagoljuk a tésztát, 200 C-on megsütjük. Utána, ék alakban kivágjuk a kalapját, félretesszük. Egy Oetker van...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű