Fahéjas tészta:
400 g liszt
1 kk szódabikarbóna
10 g fahéj
130 g cukor
75 g méz
125 g vaj
6 ek tej
Sárga piskóta:
4 tojás
4 ek cukor
4 ek liszt
Kakaós piskóta:
4 tojás
4 ek cukor
3 ek liszt
1 ek kakaó
Krém:
1,4 liter zsíros tej
1 ek vanília aroma
225 g méz
100 g búzadara
80 g keményítő
150 g vaj
300 g porcukor
1 cs. vaníliás cukor
Díszítés:
120 g tejcsokoládé
7 ek habtejszín
20 g fehér csokoládé
A fahéjas tésztához a lisztet, a szódabikarbónát, a fahéjat és a cukrot kavarjuk össze.
A mézet és a vajat olvasszuk össze, majd öntsük a lisztes keverékhez, adjuk hozzá a tejet, és dolgozzuk össze.
Osszuk három egyenlő részre.
Nyújtsuk ki, és előmelegített sütőben, 180°C-on 7 perc alatt süssük meg egyesével a tepsi hátulján.
A sárga piskótához a tojásfehérjét a cukorral verjük kemény habbá.
Adjuk hozzá a tojássárgáját, óvatosan forgassuk össze.
Majd adjuk hozzá a lisztet is, és forgassuk össze ezzel is.
Simítsuk a tepsibe.
Előmelegített sütőben, 180°C-on süssük 10 percig.
A kakaós piskótához a tojásfehérjét a cukorral verjük kemény habbá.
Adjuk hozzá a tojássárgáját, óvatosan forgassuk össze.
Majd adjuk hozzá a lisztet és a kakaót, és forgassuk össze ezzel is.
Simítsuk a tepsibe.
Előmelegített sütőben, 180°C-on süssük 10 percig.
A krémhez a tejet a vanília aromával és a mézzel főzzük össze, majd adjuk hozzá a búzadarát, és ezzel is forraljuk fel.
A keményítőhöz egy külön tálban adjunk a forró tejből, kavarjuk csomómentesre, és adjuk a többi tejhez, majd főzzük sűrűre.
A vajat a porcukorral és a vaníliás cukorral kavarjuk habosra, majd adjunk hozzá a forró krémből pár kanállal, kavarjuk csomómentesre, majd adjuk a többi krémhez.
Hagyjuk teljesen kihűlni.
Majd osszuk négy egyenlő részre a krémet.
Végül rakjuk össze a süteményt: tegyük alulra a kakaós piskótát, kenjük meg krémmel, erre rakjuk rá a sárga piskótát, kenjük meg krémmel, majd fahéjas lap, krém, fahéjas lap, krém és végül fahéjas lap jön.
A díszítéshez a tej illetve fehér csokoládét vízgőz felett olvasszuk meg.
A tejcsokoládéhoz kavarjuk hozzá a forró tejszínt, majd öntsük a tészta tetejére.
A fehér csokoládét töltsük habzsákba, és csíkozzuk be a tetejét, majd egy fogpiszkálóval merőlegesen menjünk végig a vonalakon váltakozó irányból.
Egy éjszakán át hagyjuk puhulni a rétegeket.
A tejszínt tegyük a hűtőbe, ha eddig nem ott volt! Az almákat megpucoljuk és vékony szeletekre vágjuk. Egy gáztepsit kibélelünk alufóliával és a szeletelt almát egymás mellé hel...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta elkészítése: A 30 dkg lisztet összekeverjük a sütőporral,hozzáadjuk a tojást,a sót és annyi tejet,hogy könnyen kezelhető rétestésztát kapjunk,kb másfél dl tej volt. A 20 d...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA langyos tejbe belekeverünk egy kiskanál cukrot, az elmorzsolt élesztőt, és meleg helyen megkelesztjük. A lisztet egy nagy tálba öntjük, beleborítjuk a megkelt élesztős tejet é...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA mascarponét kikeverjük, hozzáadjuk a tejfölt, porcukrot, elkeverjük, Hozzáöntjük a citromlevet, ezt is elkeverjük, majd hozzáadjuk a habfixálóval felvert habot is. Ezt az...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű