menu

Családireceptkönyv.hu

Mézes-fahéjas szelet


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


Fahéjas tészta:
400 g liszt
1 kk szódabikarbóna
10 g fahéj
130 g cukor
75 g méz
125 g vaj
6 ek tej

Sárga piskóta:

4 tojás
4 ek cukor
4 ek liszt

Kakaós piskóta:
4 tojás
4 ek cukor
3 ek liszt
1 ek kakaó

Krém:
1,4 liter zsíros tej
1 ek vanília aroma
225 g méz
100 g búzadara
80 g keményítő
150 g vaj
300 g porcukor
1 cs. vaníliás cukor

Díszítés:
120 g tejcsokoládé
7 ek habtejszín
20 g fehér csokoládé

Elkészítés:


A fahéjas tésztához a lisztet, a szódabikarbónát, a fahéjat és a cukrot kavarjuk össze.
A mézet és a vajat olvasszuk össze, majd öntsük a lisztes keverékhez, adjuk hozzá a tejet, és dolgozzuk össze.
Osszuk három egyenlő részre.
Nyújtsuk ki, és előmelegített sütőben, 180°C-on 7 perc alatt süssük meg egyesével a tepsi hátulján.
A sárga piskótához a tojásfehérjét a cukorral verjük kemény habbá.
Adjuk hozzá a tojássárgáját, óvatosan forgassuk össze.
Majd adjuk hozzá a lisztet is, és forgassuk össze ezzel is.
Simítsuk a tepsibe.
Előmelegített sütőben, 180°C-on süssük 10 percig.
A kakaós piskótához a tojásfehérjét a cukorral verjük kemény habbá.
Adjuk hozzá a tojássárgáját, óvatosan forgassuk össze.
Majd adjuk hozzá a lisztet és a kakaót, és forgassuk össze ezzel is.
Simítsuk a tepsibe.
Előmelegített sütőben, 180°C-on süssük 10 percig.
A krémhez a tejet a vanília aromával és a mézzel főzzük össze, majd adjuk hozzá a búzadarát, és ezzel is forraljuk fel.
A keményítőhöz egy külön tálban adjunk a forró tejből, kavarjuk csomómentesre, és adjuk a többi tejhez, majd főzzük sűrűre.
A vajat a porcukorral és a vaníliás cukorral kavarjuk habosra, majd adjunk hozzá a forró krémből pár kanállal, kavarjuk csomómentesre, majd adjuk a többi krémhez.
Hagyjuk teljesen kihűlni.
Majd osszuk négy egyenlő részre a krémet.
Végül rakjuk össze a süteményt: tegyük alulra a kakaós piskótát, kenjük meg krémmel, erre rakjuk rá a sárga piskótát, kenjük meg krémmel, majd fahéjas lap, krém, fahéjas lap, krém és végül fahéjas lap jön.
A díszítéshez a tej illetve fehér csokoládét vízgőz felett olvasszuk meg.
A tejcsokoládéhoz kavarjuk hozzá a forró tejszínt, majd öntsük a tészta tetejére.
A fehér csokoládét töltsük habzsákba, és csíkozzuk be a tetejét, majd egy fogpiszkálóval merőlegesen menjünk végig a vonalakon váltakozó irányból.
Egy éjszakán át hagyjuk puhulni a rétegeket.

Mézes-fahéjas szelet

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Tiramisu szelet
Tiramisu szelet

Elkészítjük a piskótát és hagyjuk kihűlni. A tejszínt felverjük robotgéppel jó keményre, beletesszük a vaníliás cukrot és a vajkrémet, majd ezekkel is kissé verjük tovább. Megkenjü...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar GYÜMÖLCSKENYÉR
GYÜMÖLCSKENYÉR

Szétválasztjuk a tojásokat. A sárgákat jól kikeverjük a cukorral, hozzáadjuk a vaníliás cukrot és a sütőport. A tojásos masszába belekeverjük a zsemlemorzsát, a végén beleforgatju...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Kuglóf gyors
Kuglóf gyors

A tojásokat a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a tejet és az olajat, majd a lisztet és a sütőport. Kilisztezzük a formát és beleöntjük a tészta háromnegyedét, majd a maradék...

Elkészítési idő: gyors
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Egyszerű diós almás kocka
Egyszerű diós almás kocka

Egy közepes tepsit (20x30 cm) kibélelünk sütőpapírral. A lisztet egy tálba szórjuk, majd elkeverjük a szódabikarbónával és a fehéjjal. A tojást simára keverjük a cukorral és a vaní...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk