45 dkg liszt.
15 dkg cukor,
2 dkg kakaó,
1 sütőpor.
1 tojás,
1-2 dl tej.
Krém:
2 dl tej,
1 kanál liszt,
25 dkg margarin,
25 dkg cukor,
5 c. rum.
1 doboz babapiskóta
A tészta elkészítése: A nyersanyagokat összegyúrjuk, két részre osztjuk, kb. fél centiméter vastagra nyújtjuk, megsütjük.
Krém: A tejet a liszttel csomómentesen elkeverjük és állandó keverés mellett felforraljuk, hűlni hagyjuk. A margarint a cukorral kikeverjük és a lehűtött krémhez adjuk. a rummal habosra keverjük.
Összeállítás: Az egyik tésztalapot megkenjük a krém felével és egy doboz rumba áztatott babapiskótát rétegezünk rá, majd a krém másik felét rákenjük és a másik tésztalappal beborítjuk. Egy napig állni hagyjuk és kocka alakúra szeleteljük.
Piskóta: A tojásokat szétválasztjuk. A tojásfehérjét a cukorral közepes keménységű habbá verjük. A tojássárgáját a vaníliakivonattal világosodásig keverjük, majd a felvert tojás...
Elkészítési idő: 20+40perc Nehézség: KönnyűA lapokhoz a hozzávalókat összegyúrjuk, majd kettévesszük, közepes tepsi méretűre nyújtjuk és lisztezett tepsi hátán 2 lapot sütünk 180 fokon kb 10 perc alatt. A pudingport 2 dl te...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit összegyúrjuk. Gyorsan dolgozzunk vele, mert erősen porhanyós tészta lesz. A tésztát vékonyra nyújtjuk. Kis kerek formával kiszúrjuk és tepsibe rakjuk. A tojá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA langyos tejbe belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáadunk 3 dkg porcukrot, elkeverjük, majd felfuttatjuk. Egy tálba kimérjük a lisztet, hozzáadjuk a maradék porcukrot, a gondolatnyi...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű