menu

Családireceptkönyv.hu

Nokedli másképen


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


2,5 dl tejföl
5 db tojás
75 dkg liszt
fél liter víz
só, 1 ek. olaj

Elkészítés:


Keverjük össze a tojásokat a tejföllel és ízlés szerint sózzuk. Alaposan kavarjuk el benne a lisztet, majd a szokásos módon szaggassuk ki. A vízhez adjunk olajat, hogy ne ragadjanak össze a galuskák. Ha a víz tetején összegyűlik a galuska, szűrő kanállal szedjük ki és hideg vízzel öblítsük is le.

Nokedli másképen

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Tésztafélék,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar PELMENYI
PELMENYI

Egy tálba szitáltam a lisztet, a közepébe mélyedést formáztam, beleütöttem az egész tojásokat, rászórtam a sót és villával kevergetve hozzáöntöttem apránként a vizet. Amikor összeá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Ropogós gofri
Ropogós gofri

A margarint a cukorral és a tojásokkal habosra keverjük. Felváltva, apródonként hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet és a tejet, simára keverjük. Forró gofrisütõben...

Elkészítési idő: 15 + 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Gluténmentes lángos
Gluténmentes lángos

Botmixer dagasztószárával kikevertem,hagytam állni pár órát (ez attól függ mikor akarjuk kisütni),majd vizes vagy olajos kézzel (fontos hogy ne száraz kézzel mert ragad a tészta) t...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar Gluténmentes gnocchi
Gluténmentes gnocchi

A megfőtt, áttört langyos krumplihoz hozzáadjuk a többi hozzávalót, és egynemű tésztává gyúrjuk. A tésztát harmadoljuk, és rudakká nyújtjuk. Ujjnyi széles szeletekre vágjuk, amit...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk