40 dkg búzaliszt
25 g élesztő
1,8 dl meleg víz
1 evőkanál olívaolaj
só
Futtasd fel az élesztőt a meleg vízben. Szitáld át a lisztet egy nagyobb keverőtálba, majd vájj a közepébe egy üreget, és öntsd bele az élesztőt.
Az élesztő felfuttatása
Mindig meleg - a legideálisabb a 36°C fokos - tejben vagy vízben futtasd fel az élesztőt. Első lépésként melegítsd meg a folyadékot, és nézd meg az ujjaddal, hogy jó meleg fürdővíz hőmérsékletű legyen. Ezután morzsold bele az élesztőt, és szórj bele két nagy csipet cukrot, picit keverd meg és szórj a tetejére 2-3 csipet lisztet, tedd meleg helyre. Fontos, hogy mindig friss élesztőt használj, különben nem fut majd fel, hiába próbálkozol.
A fenti alapanyagokat keverd össze, öntsd hozzá a felfuttatott élesztőt és dagaszd pár percig. Ezután formázz belőle cipót, takard le, és meleg helyen hagyd kelni fél órát.
Ha megkelt, nyújtsuk ki és formázzuk:)
A hozzávalókat alaposan összedolgozzuk, 2 részre vágjuk, vékonyra nyújtjuk, felforrósított teflonserpenyőben pár perc alatt megsütjük. (amikor elkezd hólyagosodni, akkor kell...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymákat és a spenótot felaprítjuk, a sajtot lereszeljük. A tésztát lobogó, sós vízben megfőzzük. Miután leszűrtük, kevés olajjal összeforgatjuk, majd lefedve melegen tartjuk. S...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sonkát és a hagymát apró kockákra vágjuk. Majd a forró vajban megpirítjuk, megszórjuk a liszttel, további 1 percig forrósítjuk, majd felöntjük a levessel és tejszínnel....
Elkészítési idő: 25 perc Nehézség: KönnyűA tésztát sós vízben éppen roppanósra főzzük, hideg vízzel átmossuk és hagyjuk lecsöpögni. A zöldségeket megtisztítjuk, a lila hagymát csíkokra, a sárgarépát hosszúkásra vágjuk....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű