a tésztához
40 dkg liszt
15 dkg margarin
10 dkg cukor
1 cs sütőpor
5 tojássárgája
pici tej-kb 1,5 dl
1 kis üveg savanykás lekvár-ha lehet házi barack-
a habhoz
3 tojásfehérje
3 kanál víz
20 dkg kristálycukor
10 dkg kókuszreszelék
A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, cukorral, sütőporral, a tojássárgájákkal és kevés tejjel. Gyúrható tésztát készítünk. 22 x 34-es tepsit kizsírozunk, és kilisztezünk. Kb. 1 cm vastagra kinyújtjuk a tésztát, és beletesszük a tepsibe. A lekvárral megkenjük tészta tetejét. Elkészítjük a habot: 3 tojásfehérjéhez 3 evőkanál vizet adunk, és habbá verjük. Ezután 20 dkg cukorral még tovább verjük, addig, míg jó kemény nem lesz, majd a 10 dkg kókuszreszeléket fakanállal beleforgatjuk.
Elterítjük a lekváron a kókuszos habot, és lassú tűzön kb. 20 percig sütjük. Ha a teteje kezd halványbarna lenni, akkor kész a sütemény. Kihűtjük, és kockákra vágjuk.
Zwei Bleche fetten oder mit Backpapier belegen. Mehl mit Backpulver und Gewürzen mischen und beiseite stellen. Die Butter mit dem Zucker schaumig rühren, den Quark und die Or...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA szokásos módon bedagasztjuk a kalácstésztát, majd duplájára kelesztjük. Míg kel, elkészítjük a tölteléket. A vaníliáshoz egy tasak pudingot elkeverünk 3,5 dl tejjel és sűr...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit elkeverjük, majd kezünkkel tésztát gyúrunk belőle. Ha kezünkkel dolgozunk, akkor legyünk türelmesek, mert elég sokáig tart, amíg a tészta összeáll. A tésztát...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézTésztához:Hozzávalókat összegyúrjuk, a masszából 3 egyforma kisebb és egy nagyobb részre osztjuk.Kisebbeket folpackkal borított deszkán, egyesével egyforma téglalap alakúra kinyú...
Elkészítési idő: 1+2 ÓRA Nehézség: Könnyű