60 dkg finomliszt
30 dkg tejföl
25 dkg vaj
3 dkg élesztő
2 t.k. só
A lisztet 20 dkg vajjal elmorzsoljuk, hozzákeverjük a sót, majd a liszt közepében egy kis lyukat készítünk, ebbe öntjük bele a langyos tejfölt, majd belemorzsoljuk az élesztőt. Összegyúrjuk, majd kisodorjuk. A megmaradt 5 dkg puha vajat a tésztára kenjük.
Összehajtogatjuk négyszögletesre. 20 percet pihentetjük, újra kisodorjuk, majd hajtogatjuk. Összesen háromszor. Ujjnyi vastagságúra sodorjuk, késsel megvagdossuk kicsit a tésztát. Pogácsa szaggatóval kiszúrjuk. Sütőpapíros tepsire sorakoztatjuk, lekenjük tojással és még 30 percet kelesztjük. 200 fokon sütjük.
A tejben a cukorral felfuttatjuk az élesztőt, majd a liszthez adjuk. Hozzáadjuk még a 3 tk sót, a szoba hőmérsékletű margarint, a tojás sárgáját. Alaposan kidagasztjuk, meleg helye...
Elkészítési idő:A lisztet összemorzsoljuk a margarinnal és a sóval, belekeverjük a sajtot, majd a közepébe mélyedést készítünk és ide szórjuk a cukrot, rámorzsoljuk az élesztőt és ráöntjük a langy...
Elkészítési idő:Az élesztőt elmorzsoljuk, a cukrot ráhintjük, és 15 percig állni hagyjuk. Az élesztő folyóssá fog válni. (Vigyázat: nyírfacukorral nem működik: a nyírfacukor megöli az élesztőt)....
Elkészítési idő: 90 percA tésztákat szobahőmérsékleten felengedjük, vékonyra nyújtjuk. A bacont apróra vágjuk, kipirítjuk és leszűrjük. Az egyik kinyújtott tésztát megkenjük tejföllel, megszórjuk a kip...
Elkészítési idő: