60 dkg finomliszt
30 dkg tejföl
25 dkg vaj
3 dkg élesztő
2 t.k. só
A lisztet 20 dkg vajjal elmorzsoljuk, hozzákeverjük a sót, majd a liszt közepében egy kis lyukat készítünk, ebbe öntjük bele a langyos tejfölt, majd belemorzsoljuk az élesztőt. Összegyúrjuk, majd kisodorjuk. A megmaradt 5 dkg puha vajat a tésztára kenjük.
Összehajtogatjuk négyszögletesre. 20 percet pihentetjük, újra kisodorjuk, majd hajtogatjuk. Összesen háromszor. Ujjnyi vastagságúra sodorjuk, késsel megvagdossuk kicsit a tésztát. Pogácsa szaggatóval kiszúrjuk. Sütőpapíros tepsire sorakoztatjuk, lekenjük tojással és még 30 percet kelesztjük. 200 fokon sütjük.
A sajtot lereszeljük, a legjobb, ha aprítóval morzsalékosra daráljuk. A vajat és a lisztet elmorzsoljuk, belekeverjük a reszelt sajtot, sót, parmezánt és gyors mozdulatokkal összeg...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű1. A hozzávalókat a kenyérsütő gépbe tettem dagasztó programra. 2. A végén kivettem a tésztát és téglalap alakúra nyújtottam. 3. Utána megkentem a tejföllel, a sajttal és a...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézAz összes hozzávalót sima tésztává gyúrjuk és hidegre tesszük. A tésztát egy órányi pihentetés után kétszer-háromszor összehajtogatjuk. Lisztezett deszkán két centi vastagra nyújtj...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűEzt összegyúrni és letakarva egy éjszakát a hűtőben pihentetni. Ha nincs ennyi időd, akkor is pihenjen a hűtőben 2-3 órát. Lisztezett deszkán vékonyra kinyújtani, meghajtogatni, ma...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz