20 dkg rama
28 dkg liszt
4 db tojás
2 csomag vaníliás cukor
20 dkg kristálycukor
fél kiskanál fahéj
1 kanál keserű kakaópor
1,75 dl vörösbor
1 csomag sütőpor
15 dkg étcsokoládé
A forma kikenéséhez rama
A puha ramat a kétféle cukorral, és a tojás sárgákkal habosra keverjük. A lisztet, a kakaóval, fahéjjal, sütőporral összekeverjük, majd a borral együtt a habosra kevert masszához adjuk.
Közben a tojásfehérjét kemény habbá verjük. A csokoládét apró darabokra vágjuk, vagy reszeljük. Én vegyesen szoktam reszelni-vágni. Ha kész a kemény fehérje akkor a masszához keverjük, beletesszük a csokoládét is. Ízlés szerint lehet bele tenni mazsolát is. A kuglóf formát kivajazzuk, beletesszük a masszát. A sütőt előmelegítjük, és közepes lángon (160-180 fokon sütjük). Kb 1 óra alatt megsül, de érdemes közben tűpróbát csinálni.
A kész kuglófot ízlés szerint lehet leönteni csokoládéval.
Előmelegítjük a sütőt 175 fokra. Olvasztott vajjal kikenünk egy 23 cm átmérőjű, 11 cm magas kuglófformát, és a hűtőbe téve megdermesztjük benne a vajat. Újra kikenjük vajjal, megin...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAmíg az élesztőt felfuttatjuk,a lisztet,tojást és a többi hozzávalót összemorzsoljuk. Hozzáöntjük az élesztőt és elkészítjük a tésztát. - A kelesztő tálban állítom össze,majd az as...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KönnyűA tejben felolvasztom a zsírt. Ha már nem túl meleg a tej, beleteszem a cukrot, majd az élesztőt belemorzsolom és hagyom felfutni. A liszthez hozzáadom a sót, majd hozzáöntöm a lis...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMelegítsük meg a tejet, tegyük bele a cukrot és az élesztőt, hagyjuk 20 percet állni. A lisztet szitáljuk egy tálba, öntsük hozzá az élesztős tejet, beletesszük a puha vajat is és...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű