20 dkg rama
28 dkg liszt
4 db tojás
2 csomag vaníliás cukor
20 dkg kristálycukor
fél kiskanál fahéj
1 kanál keserű kakaópor
1,75 dl vörösbor
1 csomag sütőpor
15 dkg étcsokoládé
A forma kikenéséhez rama
A puha ramat a kétféle cukorral, és a tojás sárgákkal habosra keverjük. A lisztet, a kakaóval, fahéjjal, sütőporral összekeverjük, majd a borral együtt a habosra kevert masszához adjuk.
Közben a tojásfehérjét kemény habbá verjük. A csokoládét apró darabokra vágjuk, vagy reszeljük. Én vegyesen szoktam reszelni-vágni. Ha kész a kemény fehérje akkor a masszához keverjük, beletesszük a csokoládét is. Ízlés szerint lehet bele tenni mazsolát is. A kuglóf formát kivajazzuk, beletesszük a masszát. A sütőt előmelegítjük, és közepes lángon (160-180 fokon sütjük). Kb 1 óra alatt megsül, de érdemes közben tűpróbát csinálni.
A kész kuglófot ízlés szerint lehet leönteni csokoládéval.
. A kétféle lisztet elkeverem a sóval, mézzel, közben belemorzsolom az élesztőt. A langyos vizet is hozzáöntöm. Ezzel a módszerrel addig dagasztom csak, amíg összeáll a tészta,...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KönnyűA tészta elkészítéséhez keverjük össze a lisztet az élesztő porral. Adjuk hozzá a cukrot és a tojást. A tejet a vajjal langyosítsuk meg (túl meleg az élesztő miatt nem lehet!). Adj...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű2 dkg élesztőt 2, 5 dl tejben 4 dkg cukorral felfuttatunk, majd hozzáadunk 2 tojás sárgáját, 15 dkg margarint, egy csipet sót és 40 dkg lisztet. Jól kidolgozzuk, majd 45 percig la...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű