Családireceptkönyv.hu

Vörösboros kuglóf


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


20 dkg rama
28 dkg liszt
4 db tojás
2 csomag vaníliás cukor
20 dkg kristálycukor
fél kiskanál fahéj
1 kanál keserű kakaópor
1,75 dl vörösbor
1 csomag sütőpor
15 dkg étcsokoládé
A forma kikenéséhez rama

Elkészítés:


A puha ramat a kétféle cukorral, és a tojás sárgákkal habosra keverjük. A lisztet, a kakaóval, fahéjjal, sütőporral összekeverjük, majd a borral együtt a habosra kevert masszához adjuk.
Közben a tojásfehérjét kemény habbá verjük. A csokoládét apró darabokra vágjuk, vagy reszeljük. Én vegyesen szoktam reszelni-vágni. Ha kész a kemény fehérje akkor a masszához keverjük, beletesszük a csokoládét is. Ízlés szerint lehet bele tenni mazsolát is. A kuglóf formát kivajazzuk, beletesszük a masszát. A sütőt előmelegítjük, és közepes lángon (160-180 fokon sütjük). Kb 1 óra alatt megsül, de érdemes közben tűpróbát csinálni.

A kész kuglófot ízlés szerint lehet leönteni csokoládéval.

Vörösboros kuglóf

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Kalácsok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kalácsok
Bejgli
Bejgli

A lisztet a cukorral ,sóval, zsiradékkal elmorzsoljuk, az élesztőt kevés langyos tejben felfuttatjuk és az egészet megfelelő mennyiségű tejjel összedolgozzuk. A tésztának félkemén...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Cifra kalács
Cifra kalács

A tejbe teszünk egy evőkanál cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk. A lisztet összekeverjük a maradék cukorral + sóval, majd a tojással, vajjal, joghurttal is. Hozzáa...

Elkészítési idő: 1,5óra
Nehézség: Közepes
share
Töltött fonott kalács.
Töltött fonott kalács.

A dagasztógép keverőjébe bele mérem a tészta hozzávalóit, és hólyagosra dagasztom, kb. 20 perc. Ezután 1 órát letakarva meleg helyen duplájára kelesztem. Majd 3 felé osztom, mindeg...

Elkészítési idő: 3 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk