Tésztához:
- 80 dkg liszt
- 14 dkg vaj
- 12 dkg cukor
- 1 db élesztő
- 2 db tojás
- 1 t.k. só
- 1 k.k. aszkorbinsav
- 1 dl tej, vagy tejszín
- 3 dl víz
Töltelékhez:
- 10 dk csoki reszelék
- 1,5 marék áfonya
- 6 dkg cukros fahéj
A dagasztógép keverőjébe bele mérem a tészta hozzávalóit, és hólyagosra dagasztom, kb. 20 perc. Ezután 1 órát letakarva meleg helyen duplájára kelesztem. Majd 3 felé osztom, mindegyiket kinyújtom és a 3 töltelékkel külön-külön megtöltöm őket, feltekerem, mint a rétest, és a szokott módon összefonom őket. 1 tojással lekenem a tetejét, és még a sütő bemelegszik 180 fokra addig pihentetem, majd készre sütőm, kb 45 perc.
a tejet langyosra melegítjük, hozzáadjuk az élesztőt és a cukrot, majd összekeverjük. Mikor már "bugyborékos" a tej, hozzáadjuk a lisztet, a zsírt/vagy a margarint és a kávés kanál...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA tésztához valókat egy tálban jól bedagasztjuk - az élesztőt csak bele kell morzsolni, nem kell felfuttatni -, és meleg helyen 50 percig kelesztjük a duplájára. Ezidő alatt elkész...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Könnyű1. A töltelékhez a fél narancs levét kifacsarjuk és a megmosott mazsolát beáztatjuk - a vajat kikeverjük a porcukorral, kakaóporral és a narancsok reszelt héjával, félre tesszük....
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KönnyűKis cukros tejben az élesztőt felfuttatjuk, a többi hozzávalóval összedolgozzuk, majd letakarva hidegre tesszük, amíg elkészül a töltelék. A túrót villával összetörtjük, majd a töb...
Elkészítési idő: 1 ora Nehézség: Közepes