4 egész tojás
20 deka kristály cukor
20 deka finom liszt (sima liszt)
1 egész sutopor
8 EK meleg víz 2 EK étolaj
A tojásokat szét választom, fehérjét kezdem verni csipet sóval majd folyamatosa adom hozzá a kristálycukrot, jó kemény habbá verem majd hozzá keverem a tojások sárgaját, étolajat s a meleg vizet. Nagy fokozaton még jó habosra kevertetem majd bele szitálom a sima lisztetet és a sutoport, ezt már kézi habverobel keverem bele. Sutopapírral bélelt 27-s tortasutobe tesem és elomelegített sutobe rakom. 180 fokon kezdem sutni majd kb. 10 perc után leveszem a fokot 150-160 fokra,,,a suto erosségétol fugg. Az én sutomben 35 perc alatt sul meg, lekapcsolom a sutot, az ajtót félig megnyitom és 5 percre hagyom még a sutoben majd kivesem a sutobol s a tortasutoben is hagyom langyosra kihulni majd kiveszem belole, leszedem a sutopapírt és rácson hagyom kihulni. Ha 3 tojásból szeretnétek sutni :
A tojásokat válaszd ketté, a fehérjéket kezd el kemény habbá verni, majd adagold hozzá a cukrot. A tojássárgájákat keverd habosra, majd lazítsd fel egy kis fehérjehabbal...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTortalap Kimérjük a hozzávalókat, - első edényben a lisztet a sütőporral (elkeverjük), - második edényben a cukrot, tejet, olajat, tojássárgájákat (elkeverjük), - harmadik ed...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz8 tojásos kakaós piskóta- Farkas Vilmos receptje alapján A krémet elkészítjük,ha kihűlt a piskóta töltjük A krémbe eperszemeket keverünk lazán Majd a külsejét díszítjük A tetej...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KözepesA vaníliarudat hosszában kettévágjuk, és 1 liter vízben 10 dkg porcukorral felforraljuk. A meghámozott, kimagozott almákat négyfelé vágjuk, a szirupba tesszük, és 5 percig főzzük....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű