Családireceptkönyv.hu

Tejszínes gyümölcstorta


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:



3 db tojás (közepes, "M"-es méretű)
125 g kristálycukor
100 g búzaliszt (BL55)
8 g sütőpor
3 evőkanál víz
1 csipet só

A krémhez:
550 ml 1,5%-os tej
74 g pudingpor (vaníliás)
3 evőkanál kristálycukor
200 ml habtejszín (30-32%-os)
8 g habfixáló
1 db barack - nektarin
100 g málna
A díszítéshez:

200 ml habtejszín (30-32%-os)
8 g habfixáló
100 g málna
2 szelet barack - nektarin
5 púpozott evőkanál csokidara

Elkészítés:


A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük egy csipet só hozzáadásával.

A sárgáját és a cukrot habosra keverjük egy robotgéppel.

A cukros sárgájához hozzáadjuk a lisztet, a vizet és a sütőport, majd alaposan kikeverjük. Ezután beleforgatjuk a felvert tojásfehérjét.

Egy 18 cm átmérőjű tortaformát kivajazunk, belisztezzük, majd beleöntjük a piskóta masszát.

180 C fokos sütőben kb. 20-30 percig sütjük. A sütési idő sütőfüggő, mindenképpen tűpróbával ellenőrizzük. Amíg a piskóta sül, elkészítjük a krémet. A tejben elkeverjük a cukrot és a pudingport, majd készre főzzük.

A nektarint apró kockára vágjuk. Ha esetleg túl kemény lenne, a szeletelés után 1 percre betehetjük a mikróba. 2 vékony szeletet hagyjunk meg a díszítéshez. A málnát alaposan megmossuk és lecsöpögtetjük.

Ha minden összetevő alaposan kihűlt, összeállítjuk a tortát. A krémhez való habtejszínt habfixáló hozzáadásával kemény habbá verünk. Hozzáadjuk a kihűlt, átkevert pudingot, és óvatosan összeforgatjuk.

A piskótát három részre vágjuk. A krémet úgy felezzük el, hogy kb. 4 evőkanállal hagyjunk meg a torta tetejére.

A piskóta eredetileg legfelül lévő részét a tortaforma aljába fektetjük. Elsimítjuk rajta a krém felét, majd belenyomkodjuk a nektarin kockákat úgy, hogy a krém kissé ellepje.

Ezután jön egy újabb piskóta, erre rákenjük a krém másik felét, és rátesszük a málnát, itt is belenyomkodjuk a krémbe.

A tetejére tesszük az utolsó lapot, majd rásimítjuk a maradék krémet. Tetszés szerint díszítjük a meghagyott málnával és nektarinnal - vagy bármilyen más gyümölccsel -, majd minimum 4 órára a hűtőbe tesszük. (Én egy egész éjszakát hagytam hűlni.)

Fogyasztás előtt kemény habbá verjük a díszítéshez való habtejszínt egy habfixálóval és porcukorral. Ízlés szerint díszítjük vele a tortát és megszórjuk csoki darával.

Alaposan lehűtve tálaljuk az elkészült tejszínes gyümölcstortát.

Tejszínes gyümölcstorta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Torták,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Lilla
Olasz habcsók/vajkrém
Avatar Lilla Kedvelnék
Olasz habcsók/vajkrém

1. A tojásfehérjéket, a sót és a borkövet robotgéppel elkezdjük felverni, majd lassan, vékony sugárban hozzáadjuk a cukor 1/3-át. Addig verjük a habverővel amíg kissé szilárd nem l...

Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Kivis, krémes torta
Kivis, krémes torta

Kettesével ragasszuk össze baracklekvárral a tallérokat. Egy kerek, ha lehet magasabb falú tálat béleljünk ki fóliával. Karikára vágott kivivel rakjuk ki a tál alját és az oldalát...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anita
Csokis céklatorta
Csokis céklatorta

A piskótához a hozzávalókat (kézi habverővel) összekeverjük, előmelegített sütőben megsütjük.(Gázsütőben 4-es fokozaton kb. 25 percig sütöttem, majd rácsra borítottam a formát és ú...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Meggyes-mákos torta
Meggyes-mákos torta

A sütőformát (kb. 26 cm átmérőjű) kivajazzuk és enyhén lisztezzük, vagy az alját kibéleljük sütőpapírral. A meggyet (befőtt) lecsöpögtetjük, levét felfogjuk, néhány darabot a díszí...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk