menu

Családireceptkönyv.hu

Tejszínes gyümölcstorta


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:



3 db tojás (közepes, "M"-es méretű)
125 g kristálycukor
100 g búzaliszt (BL55)
8 g sütőpor
3 evőkanál víz
1 csipet só

A krémhez:
550 ml 1,5%-os tej
74 g pudingpor (vaníliás)
3 evőkanál kristálycukor
200 ml habtejszín (30-32%-os)
8 g habfixáló
1 db barack - nektarin
100 g málna
A díszítéshez:

200 ml habtejszín (30-32%-os)
8 g habfixáló
100 g málna
2 szelet barack - nektarin
5 púpozott evőkanál csokidara

Elkészítés:


A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük egy csipet só hozzáadásával.

A sárgáját és a cukrot habosra keverjük egy robotgéppel.

A cukros sárgájához hozzáadjuk a lisztet, a vizet és a sütőport, majd alaposan kikeverjük. Ezután beleforgatjuk a felvert tojásfehérjét.

Egy 18 cm átmérőjű tortaformát kivajazunk, belisztezzük, majd beleöntjük a piskóta masszát.

180 C fokos sütőben kb. 20-30 percig sütjük. A sütési idő sütőfüggő, mindenképpen tűpróbával ellenőrizzük. Amíg a piskóta sül, elkészítjük a krémet. A tejben elkeverjük a cukrot és a pudingport, majd készre főzzük.

A nektarint apró kockára vágjuk. Ha esetleg túl kemény lenne, a szeletelés után 1 percre betehetjük a mikróba. 2 vékony szeletet hagyjunk meg a díszítéshez. A málnát alaposan megmossuk és lecsöpögtetjük.

Ha minden összetevő alaposan kihűlt, összeállítjuk a tortát. A krémhez való habtejszínt habfixáló hozzáadásával kemény habbá verünk. Hozzáadjuk a kihűlt, átkevert pudingot, és óvatosan összeforgatjuk.

A piskótát három részre vágjuk. A krémet úgy felezzük el, hogy kb. 4 evőkanállal hagyjunk meg a torta tetejére.

A piskóta eredetileg legfelül lévő részét a tortaforma aljába fektetjük. Elsimítjuk rajta a krém felét, majd belenyomkodjuk a nektarin kockákat úgy, hogy a krém kissé ellepje.

Ezután jön egy újabb piskóta, erre rákenjük a krém másik felét, és rátesszük a málnát, itt is belenyomkodjuk a krémbe.

A tetejére tesszük az utolsó lapot, majd rásimítjuk a maradék krémet. Tetszés szerint díszítjük a meghagyott málnával és nektarinnal - vagy bármilyen más gyümölccsel -, majd minimum 4 órára a hűtőbe tesszük. (Én egy egész éjszakát hagytam hűlni.)

Fogyasztás előtt kemény habbá verjük a díszítéshez való habtejszínt egy habfixálóval és porcukorral. Ízlés szerint díszítjük vele a tortát és megszórjuk csoki darával.

Alaposan lehűtve tálaljuk az elkészült tejszínes gyümölcstortát.

Tejszínes gyümölcstorta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Torták,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Mennyei túró rudi torta – sütés nélkül
Mennyei túró rudi torta – sütés nélkül

Első lépésként olvasszuk fel a vajat az étcsokival, majd keverjük össze a darált keksszel és az így kapott egyveleget egy sütőpapírral bélelt tortaformába nyomkodjuk. Ez mehet is...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Narancsos datolya-karamellás nyers torta
Narancsos datolya-karamellás nyers torta

A hozzávalókat egy aprítógépben összeaprítjuk. Egy kissé ragadós masszát kell kapjunk, ezt egy folpack-al kibélelt tortaforma aljában szétnyomkodjuk és betesszük a mélyhűtőbe. A k...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar A legolcsóbb csokitorta lisztmentesen
A legolcsóbb csokitorta lisztmentesen

-Válaszd ketté a tojásokat, a fehérjét hűtsd le a hűtőben -A sütőt melegítsd elő 170 fokra -Olvaszd fel a csokit vízgőz felett, amíg sima masszát nem kapsz (várd meg míg kihűl)...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Mákosguba torta
Mákosguba torta

“Tészta”: A fonottkalácsot felszeleteljük, majd kb 2 cm x 2 cm-es kockákra vágjuk. A tojásokat szétválasztjuk. (fehérjére nem lesz szükségünk) A tejet a cukrászhabbal és a vajja...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk