Családireceptkönyv.hu

Tejszínes gyümölcstorta


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:



3 db tojás (közepes, "M"-es méretű)
125 g kristálycukor
100 g búzaliszt (BL55)
8 g sütőpor
3 evőkanál víz
1 csipet só

A krémhez:
550 ml 1,5%-os tej
74 g pudingpor (vaníliás)
3 evőkanál kristálycukor
200 ml habtejszín (30-32%-os)
8 g habfixáló
1 db barack - nektarin
100 g málna
A díszítéshez:

200 ml habtejszín (30-32%-os)
8 g habfixáló
100 g málna
2 szelet barack - nektarin
5 púpozott evőkanál csokidara

Elkészítés:


A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük egy csipet só hozzáadásával.

A sárgáját és a cukrot habosra keverjük egy robotgéppel.

A cukros sárgájához hozzáadjuk a lisztet, a vizet és a sütőport, majd alaposan kikeverjük. Ezután beleforgatjuk a felvert tojásfehérjét.

Egy 18 cm átmérőjű tortaformát kivajazunk, belisztezzük, majd beleöntjük a piskóta masszát.

180 C fokos sütőben kb. 20-30 percig sütjük. A sütési idő sütőfüggő, mindenképpen tűpróbával ellenőrizzük. Amíg a piskóta sül, elkészítjük a krémet. A tejben elkeverjük a cukrot és a pudingport, majd készre főzzük.

A nektarint apró kockára vágjuk. Ha esetleg túl kemény lenne, a szeletelés után 1 percre betehetjük a mikróba. 2 vékony szeletet hagyjunk meg a díszítéshez. A málnát alaposan megmossuk és lecsöpögtetjük.

Ha minden összetevő alaposan kihűlt, összeállítjuk a tortát. A krémhez való habtejszínt habfixáló hozzáadásával kemény habbá verünk. Hozzáadjuk a kihűlt, átkevert pudingot, és óvatosan összeforgatjuk.

A piskótát három részre vágjuk. A krémet úgy felezzük el, hogy kb. 4 evőkanállal hagyjunk meg a torta tetejére.

A piskóta eredetileg legfelül lévő részét a tortaforma aljába fektetjük. Elsimítjuk rajta a krém felét, majd belenyomkodjuk a nektarin kockákat úgy, hogy a krém kissé ellepje.

Ezután jön egy újabb piskóta, erre rákenjük a krém másik felét, és rátesszük a málnát, itt is belenyomkodjuk a krémbe.

A tetejére tesszük az utolsó lapot, majd rásimítjuk a maradék krémet. Tetszés szerint díszítjük a meghagyott málnával és nektarinnal - vagy bármilyen más gyümölccsel -, majd minimum 4 órára a hűtőbe tesszük. (Én egy egész éjszakát hagytam hűlni.)

Fogyasztás előtt kemény habbá verjük a díszítéshez való habtejszínt egy habfixálóval és porcukorral. Ízlés szerint díszítjük vele a tortát és megszórjuk csoki darával.

Alaposan lehűtve tálaljuk az elkészült tejszínes gyümölcstortát.

Tejszínes gyümölcstorta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Torták,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Meggyes babapiskóta torta
Meggyes babapiskóta torta

2 -3 kanál cukrot tegyünk egy edénybe és lassú tűzön kezdjük felolvasztani, amikor kissé barnává válik engedjük fel, hideg tejjel. Folyamatosan kavargassuk, amíg a cukor el nem olv...

Elkészítési idő: 20-40perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Madártej torta
Madártej torta

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Zsófi
Gyermekek kedvence
Gyermekek kedvence

A tortalapot három lapba vágjuk. A csokoládét forgácsokra aprítjuk. A margarint a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a kakaóport, a tejfölt meg a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk