3 db tojás (közepes, "M"-es méretű)
125 g kristálycukor
100 g búzaliszt (BL55)
8 g sütőpor
3 evőkanál víz
1 csipet só
A krémhez:
550 ml 1,5%-os tej
74 g pudingpor (vaníliás)
3 evőkanál kristálycukor
200 ml habtejszín (30-32%-os)
8 g habfixáló
1 db barack - nektarin
100 g málna
A díszítéshez:
200 ml habtejszín (30-32%-os)
8 g habfixáló
100 g málna
2 szelet barack - nektarin
5 púpozott evőkanál csokidara
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük egy csipet só hozzáadásával.
A sárgáját és a cukrot habosra keverjük egy robotgéppel.
A cukros sárgájához hozzáadjuk a lisztet, a vizet és a sütőport, majd alaposan kikeverjük. Ezután beleforgatjuk a felvert tojásfehérjét.
Egy 18 cm átmérőjű tortaformát kivajazunk, belisztezzük, majd beleöntjük a piskóta masszát.
180 C fokos sütőben kb. 20-30 percig sütjük. A sütési idő sütőfüggő, mindenképpen tűpróbával ellenőrizzük. Amíg a piskóta sül, elkészítjük a krémet. A tejben elkeverjük a cukrot és a pudingport, majd készre főzzük.
A nektarint apró kockára vágjuk. Ha esetleg túl kemény lenne, a szeletelés után 1 percre betehetjük a mikróba. 2 vékony szeletet hagyjunk meg a díszítéshez. A málnát alaposan megmossuk és lecsöpögtetjük.
Ha minden összetevő alaposan kihűlt, összeállítjuk a tortát. A krémhez való habtejszínt habfixáló hozzáadásával kemény habbá verünk. Hozzáadjuk a kihűlt, átkevert pudingot, és óvatosan összeforgatjuk.
A piskótát három részre vágjuk. A krémet úgy felezzük el, hogy kb. 4 evőkanállal hagyjunk meg a torta tetejére.
A piskóta eredetileg legfelül lévő részét a tortaforma aljába fektetjük. Elsimítjuk rajta a krém felét, majd belenyomkodjuk a nektarin kockákat úgy, hogy a krém kissé ellepje.
Ezután jön egy újabb piskóta, erre rákenjük a krém másik felét, és rátesszük a málnát, itt is belenyomkodjuk a krémbe.
A tetejére tesszük az utolsó lapot, majd rásimítjuk a maradék krémet. Tetszés szerint díszítjük a meghagyott málnával és nektarinnal - vagy bármilyen más gyümölccsel -, majd minimum 4 órára a hűtőbe tesszük. (Én egy egész éjszakát hagytam hűlni.)
Fogyasztás előtt kemény habbá verjük a díszítéshez való habtejszínt egy habfixálóval és porcukorral. Ízlés szerint díszítjük vele a tortát és megszórjuk csoki darával.
Alaposan lehűtve tálaljuk az elkészült tejszínes gyümölcstortát.
1. A tojásfehérjéket, a sót és a borkövet robotgéppel elkezdjük felverni, majd lassan, vékony sugárban hozzáadjuk a cukor 1/3-át. Addig verjük a habverővel amíg kissé szilárd nem l...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: NehézKettesével ragasszuk össze baracklekvárral a tallérokat. Egy kerek, ha lehet magasabb falú tálat béleljünk ki fóliával. Karikára vágott kivivel rakjuk ki a tál alját és az oldalát...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA piskótához a hozzávalókat (kézi habverővel) összekeverjük, előmelegített sütőben megsütjük.(Gázsütőben 4-es fokozaton kb. 25 percig sütöttem, majd rácsra borítottam a formát és ú...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőformát (kb. 26 cm átmérőjű) kivajazzuk és enyhén lisztezzük, vagy az alját kibéleljük sütőpapírral. A meggyet (befőtt) lecsöpögtetjük, levét felfogjuk, néhány darabot a díszí...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: Könnyű