•2 kg paradicsom
•1 db pritaminpaprika (vagy kápia)
•2 db vöröshagyma
•6-8 gerezd fokhagyma
•1 dl ecet (vörösborecet)
•0,5 dl almaecet
•200-220 g barnacukor
•2 ek. mustár
•1 tk. őrölt szegfűbors
•1/2 tk. őrölt szegfűszeg
•1/2 tk. fahéj
•1 tk. só
•1 tk. őrölt bors
A hagymát finomra vágtam és kevés olajon megpároltam. Hozzáadtam az apróra vágott fokhagymát, átkevertem, majd ment az edénybe a darabokra vágott paradicsom, paprika, cukor, ecet, só, mustár és a fűszerek. Kb. egy órán át főztem lassú tűzön. Ezután botmixerrel pürésítettem, majd sűrű szövésű szűrőn átpasszíroztam. Visszatettem a tűzre és megint csak lassú tűzön, gyakran kevergetve sűrűre főztem. Közben kóstolgattam, előbb egy kevés ecet, később egy kevés cukor kellett még bele.
A főzési idő eléggé függ a paradicsom levesességétől, én jó sokáig hagytam.
Kimosott üvegekbe töltöttem, lekötöttem, majd pár percre fejre állítottam őket. Addig megágyaztam nekik a hűtőtáskába, majd gondosan betakargatva hagytam a száraz dunsztban kihűlni.
4 narancsot megpucolunk, a fehér részt nagyjából leszedjük, majd rozmaringgal és 2 dl 100%-os narancslével összeturmixoljuk (darabosra). Közben odateszünk olvadni egy kis vajat kók...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz összes darabos hozzávalót megmossuk, és konyhai darálógépbe tesszük. A chilipaprika előkészítéshez használjunk gumikesztyűt! A ledarált zöldségeket lábosba tesszük és felöntjük...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA padlizsánt és a paprikát megmossuk, szárazra töröljük, kettévágjuk, és vágott felükkel lefelé fordítva tepsiben grillrácsra tesszük. 200 fokos sütőben 30-40 perc alatt megsütjük...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA kimagozott gyümölcsöket megszórjuk a cukorral, a csipet sóval. Felöntjük kevés vízzel, hozzáadjuk a szegfűszeget. Néhány perc alatt épp csak roppanósra főzzük. A pudingport a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű