Tésztához:
60 dkg finomliszt
1 csomag sütőpor
15 dkg margarin
20 dkg cukor
2 tojás
2 dl tejföl (20%)
Krémhez:
1 l tej
2 ek cukrozatlan kakaópor
2 szelet csokoládé
20 dkg cukor
8-10 ek finomliszt
25 dkg margarin
Tetejére:
20 dkg tortabevonó
8 ek étolaj
Tészta:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, kicsit hidegre (hűtőbe) tesszük. Ezután 5 vagy 6 egyenlő részre osztjuk, kinyújtjuk, sütőpapírral lefedett tepsi hátuljára fektetjük, villával megszurkáljuk. Mérsékelt hőfokon, óvatosan süssük meg egyesével a lapokat. Amikor kezd pirulni, már ki is vehetjük.
Krém:
A lisztet kevés tejjel elkeverjük, jól elkeverjük, hogy sima legyen, majd hozzákeverjük a többi tejet is. Beletesszük a többi hozzávalót, és állandó keverés mellett, forrástól számított kb. 4-5 percig főzzük .A tűzről levéve robotgéppel hozzákeverjük a margarint.
Még forrón megtöltjük a lapokat. Sietni kell, mert a krém hamar dermed. Másnapra a kemény lapok a forró krémtől megpuhulnak.
A kihűlt sütemény tetejét csokimázzal bevonjuk, amelyhez a csokoládét az olajjal együtt vízgőz felett felolvasztjuk és a tészta tetejére simítjuk.
Egy tálban keverjük ki a tojásokat a cukorral, majd adjuk hozzá a tejet, tejfölt, étolajat, szódabikarbónát, valamint a kukoricalisztet, és keverjük csomómentesre. Tegyük félre fé...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: KönnyűA száraz hozzávalókat összekeverem, majd hozzáadom a nedves alapanyagokat. Félkemény tésztát gyúrok belőle, majd 4 részre osztom. kinyújtom őket és a tepsi hátoldalán megsütöm. A t...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KözepesLépés 1 Felverjük a tojásfehérjét. Lépés 2 A tésztához valókat a tojásfehérje kivételével összekeverjük. Lépés 3 Óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérjét. Lépés 4 Közepes mére...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KözepesFelütjük a tojást egy mérőkancsóba. Hozzáöntjük a tejet, beleszórjuk a lisztet, cukrot, a sót és botmixerrel összedolgozzuk. Beleöntjük a vizet és ezzel is elkeverjük. Végül jöhet...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű