: 2 egész tojást, 3 evőkanál mézet, 4,5 dkg zsírt, 1,5 evőkanál szódabikarbónát, 4 evőkanál tejet és 24 dkg kristálycukrot lassú tűznél folyamatosan keverve forralunk, míg karamell színű és habos lesz. Ezután hozzáadunk 72 dkg lisztet, még a tűzön összekeverjük, majd levéve kézzel összeállítjuk a tésztát. Négy lapot sütünk belőle. Egy-egy lapot 6-7 percig sütünk 180 fokon, a tepsi hátulján. Krém: 6 dl tejben megfőzünk 5 evőkanál búzadarát 2 vaníliás cukorral, majd teljesen kihűtjük. 30 dkg Ramát kikeverünk 20 dkg porcukorral, majd hozzáadjuk a tejbegrízt. A süteményt betöltjük: lap--krém-lap-baracklekvár-lap-krém-lap-csokimáz. Szeletelés előtt 1 éjszakát pihenjen.
3 dl tejszínt a 20 dkg csokoládéval egy kis lábosban felmelegítjük,feloldjuk. Hagyjuk kihűlni,majd hűtőbe tesszük 4-5 órára. Ezután a 2 dl tejszínt kemény habbá vejük. A csokis...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűPiskóta (2x) 3 tojásfehérjét felverünk, majd felverünk 3 sárgáját is a cukorral, hozzáadunk 3 ek. rizsliszt, 0,5 cs. sütőpor, 1 ek. kakaópor keverékét, pici vizet, majd robotgép...
Elkészítési idő: ~ 1-1,5 óra Nehézség: KönnyűA szalalkálit 1 dl tejben feloldjuk. A lisztben elmorzsoljuk a margarint, majd az összes hozzávalóból nem túl kemény tésztát gyúrunk. 4 részre osztjuk, nagy gáztepsi méretűre, el...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű26 cm átmérőjű tortaformában hagyományos módon sütök két kakaós tortalapot. Ha kihűltek, mindkettőt kettévágom. 8 egész tojást 30 dkg kristálycukorral gőz felett megfőzök álland...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű