4 tojás
18 deka cukor
1 vaniliás cukor
10 deka liszt
1/2 tasak sütőpor
1 csomag vaniliás puding főzős
10 deka vágott mandula
Kevés vaj
Zsemkemorzsa
Cukor
Töltelék:
4 dl habtejszin/ Hullalala/
1/8 ? hideg tej / amennyit a pudingpor leirása ír/
1 cs vaniliás pudingpor / hidegen készíthető pl Aranka/
1. A tésztához a tojások fehérjét, a cukrot, vaniliás cukrot habosra verjük.
A tojások sárgáját egyesével hozzáverjük.
2. Másik tálba a lisztet, sütőport, vaniliás pudingport össtekeverjük, s az előző habhoz adjuk lassan, higy ne törjön össze a hab.
3. Kivajazott, zsemlemorzsával megszórt tepsibe tesszük a tésztát.
Tetejét megszórjuk vékonnyan kristálycukorral és vágott mandulával.
4. Közepesen forró sütőben 30 percig sütjük, kivesszük, a forró sütire vajdarabokat szórunk és 5-10 percre visszatesszük sülni.
Ha kihült, kettévágjuk / 2 lapra/
5. A töltelék hozzávalót felverjük robotgéppel.
Ezt a krémet a két lap közé kenjük.
Hütve szeleteljük, tálaljuk.
A krémhez összefőzünk 1/2 liter tejet, 20 dkg cukrot és 2 csomag vaníliás pudingot, majd hagyjuk kihűlni. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és kétfelé vesszük. Az egyiket kinyújtj...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűElőször elkészítjük a piskótát. A sütőt 180 fokra, légkeveréses funkcióra kapcsoljuk. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét verni kezdjük egy csipet sóval, majd hozzáadjuk a cukor...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézKell egy 22 cm átmérőjű tortaforma, amibe a rétegeket fogjuk belesimítani a következő sorrendben. A legalsó kakaós réteghez a kekszet ledaráljuk és a puha vajjal elmorzsoljuk, maj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször a piskótát készítjük el. A tojásokat elkezdjük habosra keverni, folyamatosan hozzáadagolva a cukrot. Jó habosra verjük, majd egy hablapát segítségével alaposan beleforgatj...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű