4 tojás
18 deka cukor
1 vaniliás cukor
10 deka liszt
1/2 tasak sütőpor
1 csomag vaniliás puding főzős
10 deka vágott mandula
Kevés vaj
Zsemkemorzsa
Cukor
Töltelék:
4 dl habtejszin/ Hullalala/
1/8 ? hideg tej / amennyit a pudingpor leirása ír/
1 cs vaniliás pudingpor / hidegen készíthető pl Aranka/
1. A tésztához a tojások fehérjét, a cukrot, vaniliás cukrot habosra verjük.
A tojások sárgáját egyesével hozzáverjük.
2. Másik tálba a lisztet, sütőport, vaniliás pudingport össtekeverjük, s az előző habhoz adjuk lassan, higy ne törjön össze a hab.
3. Kivajazott, zsemlemorzsával megszórt tepsibe tesszük a tésztát.
Tetejét megszórjuk vékonnyan kristálycukorral és vágott mandulával.
4. Közepesen forró sütőben 30 percig sütjük, kivesszük, a forró sütire vajdarabokat szórunk és 5-10 percre visszatesszük sülni.
Ha kihült, kettévágjuk / 2 lapra/
5. A töltelék hozzávalót felverjük robotgéppel.
Ezt a krémet a két lap közé kenjük.
Hütve szeleteljük, tálaljuk.
A tojások fehérjéből kemény habot verünk, majd a cukrot és a tojások sárgáját is beledolgozzuk. A diót, a sütőport és a lisztet összekeverjük és beleforgatjuk a habba, rumaromával...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztának valókat összegyúrjuk,kinyújtjuk, és zsírozott, lisztezett tepsibe tesszük, és megsütjük. A pudingokat sűrűre főzzük,a megadott hozzávalókkal, és még forrón hozzáadjuk...
Elkészítési idő: 1,5-óra Nehézség: KözepesA tojásfehérjét felverjük a cukorral.Hozzákeverjük a réteslisztet és a darált diót. Öt lapot sütünk belőle (16 cm átmérőjű köröket) . Laponként 10-15 percet sütjük 220 °-on. A kr...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesA csokoládét kockákra törjük, a cukorral és a margarinnal együtt gőz fölött felolvasztjuk, majd kicsit hűlni hagyjuk. Hozzákeverjük a tejszínt, majd az egész tojást is. A lisztetel...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: Nehéz