4 tojás
18 deka cukor
1 vaniliás cukor
10 deka liszt
1/2 tasak sütőpor
1 csomag vaniliás puding főzős
10 deka vágott mandula
Kevés vaj
Zsemkemorzsa
Cukor
Töltelék:
4 dl habtejszin/ Hullalala/
1/8 ? hideg tej / amennyit a pudingpor leirása ír/
1 cs vaniliás pudingpor / hidegen készíthető pl Aranka/
1. A tésztához a tojások fehérjét, a cukrot, vaniliás cukrot habosra verjük.
A tojások sárgáját egyesével hozzáverjük.
2. Másik tálba a lisztet, sütőport, vaniliás pudingport össtekeverjük, s az előző habhoz adjuk lassan, higy ne törjön össze a hab.
3. Kivajazott, zsemlemorzsával megszórt tepsibe tesszük a tésztát.
Tetejét megszórjuk vékonnyan kristálycukorral és vágott mandulával.
4. Közepesen forró sütőben 30 percig sütjük, kivesszük, a forró sütire vajdarabokat szórunk és 5-10 percre visszatesszük sülni.
Ha kihült, kettévágjuk / 2 lapra/
5. A töltelék hozzávalót felverjük robotgéppel.
Ezt a krémet a két lap közé kenjük.
Hütve szeleteljük, tálaljuk.
A sütőt előmelegítjük. Előkészítünk két nagy tepsit, aminek megfordítva az alját beterítjük sütőpapírral, vagy egy kicsit meglisztezzük. Ezeken fogjuk megsütni a lapokat. A t...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A tojásokat habosra keverjük a cukorral, hozzákeverjük az olajat és a tejet, majd a sütőporral elkevert lisztet is. Két részre osztjuk: az egyikbe belekeverjük a 2 evőkanál kaka...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókból piskótatésztát készítünk, közepes méretű tepsibe öntjük és 180 fokon megsütjük. A pudingporból félre teszünk 2 teáskanálnyit. A krémhez a többi pudingot a tejben...
Elkészítési idő: 2 ó Nehézség: KözepesA tojások fehérjéből a cukorral kemény habot verünk, majd a citromlét is hozzáadjuk. A habot három részre osztjuk. 23×35 cm-es tepsibe simítunk egy réteg habot és közép meleg sütőb...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű