6 csirkecomb
70 dkg megtisztított burgonya
1 nagy paradicsom
4 gerezd fokhagyma
fél teáskanálnyi curry
0,5 dl szára vörösbor
só, bors
olaj
A megtisztított burgonyát felvagdossuk és olajjal kikent tepsibe tesszük. A húsokat átkenjük sóval és borssal, rátesszük a burgonyára. A paradicsomot a fokhagymával együtt összeturmixoljuk és belekeverjük a curryt és a vörösbort is, ráöntjük a húsra. 2-3 evőkanálnyi olajat is eloszlatunk rajta és 40-45 percen át 180 fokos sütőben lefedve sütjük. Időközben a húsokat megforgatjuk, hogy minden oldaluk jól megpiruljon. Ha szükséges, öntünk hozzá még egy kevés vizet, hogy ne legyen túl száraz a hús.
A barna rizst megmosom, megfőzöm, félreteszem. Közben egy serpenyőben az apró kockákra vágott csirkemellet sóval, borssal megsütöm. A bacont 1.5 cm csíkokra vágom, majd a gombáva...
Elkészítési idő: 40 Nehézség: KözepesA megtisztított hagymát olívaolajon megdinszteljük és hozzáadjuk a húsokat is. Amikor feldobja a levét, visszavesszük a lángot és fűszerezzük. A paradicsomot és a paprikát megtiszt...
Elkészítési idő: 1-1.5 óra Nehézség: KözepesA sütőt melegítsd elő 200 fokra. A lisztet, paprikát, a sót és a borsot keverd össze. A húsokat forgasd bele a fűszeres keverékbe és tedd kiolajozott tepsibe. Keverd össze a mézet,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkét befűszerezem és 200 fokos sütőben puhára-pirosra sütöm. Leszedem a húst a csontról (kézzel!), de nagyobb darabokban hagyom. Kifőzöm a tésztát és leszűröm. Pici olivao...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: Könnyű