1 db. paradicsom
2 db. vöröshagyma
2 db. tojás
1 db. egész csirke
40 dkg. liszt
2 db. paprika
1 ek. pirospaprika
A csirkét megmossuk és összedaraboljuk.
A hagymát megpucoljuk, felaprítjuk, és egy lábasban aranysárgára pirítjuk. Beletesszük a fűszerpaprikát kicsit megpirítjuk, majd beletesszük a csirkedarabokat, kicsit pároljuk, hozzáadjuk az apróra vágott zöldpaprikát és paradicsomot, együtt kicsit pirítjuk, majd felöntjük annyi vízzel hogy ellepje.
Fűszerezzük, ízlés szerinti mennyiségű só, bors, kömény, ételízesítő hozzáadásával.
Megfőzzük puhára.
Elkészítjük a nokedlit: Egy nagy fazékba felteszünk vizet forrni, adunk hozzá egy kis kanál sót. Egy tálba elkészítjük a tésztát, a lisztet a tojással és 2 dl vízzel, sóval jól elkeverjük fakanál segítségével, ha szükséges még vizet teszünk hozzá, amennyit a liszt felvesz, de ne legyen lágy!
Forrásban lévő sós vízbe szaggatjuk nokedliszaggatóval, közben gyakran megkeverjük.
Amikor a galuskák feljönnek a víz tetejére a tészta megfőtt. Leszűrjük. Hideg vízzel leöblítjük és lecsepegtetjük.
Jó étvágyat kívánok.
A megtisztított burgonyát felvagdossuk és olajjal kikent tepsibe tesszük. A húsokat átkenjük sóval és borssal, rátesszük a burgonyára. A paradicsomot a fokhagymával együtt összetur...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű• A csirke kivételével a hozzávalókat krémesre turmixoljuk, így készítünk cukkinis körözöttet. • Jénaiba rétegezzük a husit és a körözöttet, majd 200 fokon egy óra alatt készre...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt előmelegítjük grillfokozatra. A csirkemájat meglocsoljuk kevés olívaolajjal és megborsozzuk (sózni csak sütés után fogjuk, hogy ne keményedjen meg. Egy alufóliával borítot...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A csirkecombokat lebőrözzük. 2. Óvatosan kivesszük a csontot, hogy a hús egyben maradjon. 3. A vastagabb húsrészt késsel szétnyitjuk. 4. A combfilét két nylon zacskó...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz