1 db. paradicsom
2 db. vöröshagyma
2 db. tojás
1 db. egész csirke
40 dkg. liszt
2 db. paprika
1 ek. pirospaprika
A csirkét megmossuk és összedaraboljuk.
A hagymát megpucoljuk, felaprítjuk, és egy lábasban aranysárgára pirítjuk. Beletesszük a fűszerpaprikát kicsit megpirítjuk, majd beletesszük a csirkedarabokat, kicsit pároljuk, hozzáadjuk az apróra vágott zöldpaprikát és paradicsomot, együtt kicsit pirítjuk, majd felöntjük annyi vízzel hogy ellepje.
Fűszerezzük, ízlés szerinti mennyiségű só, bors, kömény, ételízesítő hozzáadásával.
Megfőzzük puhára.
Elkészítjük a nokedlit: Egy nagy fazékba felteszünk vizet forrni, adunk hozzá egy kis kanál sót. Egy tálba elkészítjük a tésztát, a lisztet a tojással és 2 dl vízzel, sóval jól elkeverjük fakanál segítségével, ha szükséges még vizet teszünk hozzá, amennyit a liszt felvesz, de ne legyen lágy!
Forrásban lévő sós vízbe szaggatjuk nokedliszaggatóval, közben gyakran megkeverjük.
Amikor a galuskák feljönnek a víz tetejére a tészta megfőtt. Leszűrjük. Hideg vízzel leöblítjük és lecsepegtetjük.
Jó étvágyat kívánok.
1. A szalonnát, hagymát, fokhagymát felaprítjuk, megpirítjuk a zsírban, hozzáadjuk a fűszereket, kevés vizet, és puhára pároljuk benne a megtisztított, feldarabolt csirkét. 2....
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz25 deka gombát apró szeletekre vágunk, 5 deka zsíron, 1 evőkanálnyi reszelt vöröshagymával lepirítjuk, 20 deka forró lobogó bő vízbe beletesszük a rizst, melyet előzőleg már megfőz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Minden egyes csirkehúst zsírral megkent alufóliára teszek. 2. A combokat sózom, majd ráteszem a mustárral elkevert paprikakrémet. 3. Azután rákarikázom a paprikát, a par...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz1.A tojásfehérjéket villával elkeverjük. Beleszórjuk a keményítőt és kézi habverővel jól eldolgozzuk. Sóval, őröltborssal ízesítjük. 2.A csirkemellet vékony darabokra szeleteljük,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű