90 dkg liszt, 5 dkg élesztő, 5 dl langyos tej, 1 kávéskanál cukor, 1 teáskanál só, 10 dkg vaj
Díszítéshez:
durva szemű só, köménymag, 2 evőkanál tej
Olvass tovább: http://amiakonyhambolkikerul-hu.webnode.hu/news/sos-kifli-2/
1 dl tejben az élesztőt elmorzsoljuk, hozzáadjuk a cukrot és 10 perc alatt felfuttatjuk. Egy tálba tesszük a lisztet, hozzáadjuk a sót, olvasztott vajat, a felfuttatott élesztőt és a maradék tejet.Jól összegyúrjuk, dagasszuk. Addig dagasszuk, amíg össze nem áll, és jó laza tésztát kapunk. Konyharuhával letakarva meleg helyre téve 1 órán át a duplájára kelesztjük.Ha megkelt 12 egyenlő részre osztjuk, kigömbölyítjük. (nekem 130 g-osak lettek)Lisztezett deszkán egyenként 35-40cm*20 cm-es ovális lapokká nyújtjuk, és feltekerjük, úgy hogy tekerés közben a két szélét kissé kifelé húzzuk a tenyerünkkel.Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, tetejét langyos tejjel megkenjük, nagyobb szemű sóval és köménymaggal megszórjuk. 30 percig kelesztjük. (a sót és a köménymagot akár elhagyhatjuk)180 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt szép pirosra sütjük.
Olvass tovább: http://amiakonyhambolkikerul-hu.webnode.hu/news/sos-kifli-2/
Olvass tovább: http://amiakonyhambolkikerul-hu.webnode.hu/news/sos-kifli-2/
Olvass tovább: http://amiakonyhambolkikerul-hu.webnode.hu/news/sos-kifli-2/
Olvass tovább: http://amiakonyhambolkikerul-hu.webnode.hu/news/sos-kifli-2/
Olvass tovább: http://amiakonyhambolkikerul-hu.webnode.hu/news/sos-kifli-2/
Olvass tovább: http://amiakonyhambolkikerul-hu.webnode.hu/news/sos-kifli-2/
Olvass tovább: http://amiakonyhambolkikerul-hu.webnode.hu/news/sos-kifli-2/
Olvass tovább: http://amiakonyhambolkikerul-hu.webnode.hu/news/sos-kifli-2/
Olvass tovább: http://amiakonyhambolkikerul-hu.webnode.hu/news/sos-kifli-2/
Olvass tovább: http://amiakonyhambolkikerul-hu.webnode.hu/news/sos-kifli-2/
Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben, melybe beletesszük a cukrot. A lisztet összekeverjük a sóval, majd hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, végül az olvasztott vajat és pár p...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt előmelegítjük. A fokhagymát bekenjük olajjal (tudja valaki miért?) és a sütőben 25-30 perc alatt puhára sütjük. Lehet azért, mert nem olajoztam be, de egyszer csak ezt hal...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepesakinek van esetleg iró vagy savó.. ezekhez teszem az előző este elkészített kovászt... alaposan kidagasztom...szép síma felületű legyen... 40 percig kelesztem... átmozgatom egy k...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMindent bepakolok a gépbe, majd hagyom, hogy a gép dolgozzon helyettem. Miután megkelt, lisztezett felületre borítom és 9 egyforma, kb. 120 g-os darabba vágom a tésztát. Egyenként...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű