90 dkg liszt, 5 dkg élesztő, 5 dl langyos tej, 1 kávéskanál cukor, 1 teáskanál só, 10 dkg vaj
Díszítéshez:
durva szemű só, köménymag, 2 evőkanál tej
Olvass tovább: http://amiakonyhambolkikerul-hu.webnode.hu/news/sos-kifli-2/
1 dl tejben az élesztőt elmorzsoljuk, hozzáadjuk a cukrot és 10 perc alatt felfuttatjuk. Egy tálba tesszük a lisztet, hozzáadjuk a sót, olvasztott vajat, a felfuttatott élesztőt és a maradék tejet.Jól összegyúrjuk, dagasszuk. Addig dagasszuk, amíg össze nem áll, és jó laza tésztát kapunk. Konyharuhával letakarva meleg helyre téve 1 órán át a duplájára kelesztjük.Ha megkelt 12 egyenlő részre osztjuk, kigömbölyítjük. (nekem 130 g-osak lettek)Lisztezett deszkán egyenként 35-40cm*20 cm-es ovális lapokká nyújtjuk, és feltekerjük, úgy hogy tekerés közben a két szélét kissé kifelé húzzuk a tenyerünkkel.Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, tetejét langyos tejjel megkenjük, nagyobb szemű sóval és köménymaggal megszórjuk. 30 percig kelesztjük. (a sót és a köménymagot akár elhagyhatjuk)180 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt szép pirosra sütjük.
Olvass tovább: http://amiakonyhambolkikerul-hu.webnode.hu/news/sos-kifli-2/
Olvass tovább: http://amiakonyhambolkikerul-hu.webnode.hu/news/sos-kifli-2/
Olvass tovább: http://amiakonyhambolkikerul-hu.webnode.hu/news/sos-kifli-2/
Olvass tovább: http://amiakonyhambolkikerul-hu.webnode.hu/news/sos-kifli-2/
Olvass tovább: http://amiakonyhambolkikerul-hu.webnode.hu/news/sos-kifli-2/
Olvass tovább: http://amiakonyhambolkikerul-hu.webnode.hu/news/sos-kifli-2/
Olvass tovább: http://amiakonyhambolkikerul-hu.webnode.hu/news/sos-kifli-2/
Olvass tovább: http://amiakonyhambolkikerul-hu.webnode.hu/news/sos-kifli-2/
Olvass tovább: http://amiakonyhambolkikerul-hu.webnode.hu/news/sos-kifli-2/
Olvass tovább: http://amiakonyhambolkikerul-hu.webnode.hu/news/sos-kifli-2/
A tejet és a vizet összeöntjük és elkeverjük benne a tejfölt, majd meglangyosítjuk annyira, hogy kellemes meleg legyen, de ne forró. A lisztbe belekeverjük a sót a közepébe mélyedé...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesKinyújtás után: 5 dkg vaj vagy margarin 1 cs van.cukor Csigák tetejére: 1 dl tejszín vagy tej 1 cs. van.cukor Töltelék: 30-40 dkg darált dió /ízlés szerint/ 25 dkg cukor /ízlés s...
Elkészítési idő: 1óra30 perc Nehézség: KönnyűA lisztet a sóval egy nagy tálba öntöm. Hozzáadom a zsiradékot és elmorzsolom a liszttel. Beleöntök 2 dl vizet, és összegyúrom. Néhány percig kell csak gyúrni, míg ruganyos és sima...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTálba öntjük a langyos tejet, hozzáadjuk a kristálycukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, majd elkeverjük benne. Tálba tesszük a lisztet és hozzáöntjük a tejes masszát, az olvasztott...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Könnyű