90 dkg liszt, 5 dkg élesztő, 5 dl langyos tej, 1 kávéskanál cukor, 1 teáskanál só, 10 dkg vaj
Díszítéshez:
durva szemű só, köménymag, 2 evőkanál tej
Olvass tovább: http://amiakonyhambolkikerul-hu.webnode.hu/news/sos-kifli-2/
1 dl tejben az élesztőt elmorzsoljuk, hozzáadjuk a cukrot és 10 perc alatt felfuttatjuk. Egy tálba tesszük a lisztet, hozzáadjuk a sót, olvasztott vajat, a felfuttatott élesztőt és a maradék tejet.Jól összegyúrjuk, dagasszuk. Addig dagasszuk, amíg össze nem áll, és jó laza tésztát kapunk. Konyharuhával letakarva meleg helyre téve 1 órán át a duplájára kelesztjük.Ha megkelt 12 egyenlő részre osztjuk, kigömbölyítjük. (nekem 130 g-osak lettek)Lisztezett deszkán egyenként 35-40cm*20 cm-es ovális lapokká nyújtjuk, és feltekerjük, úgy hogy tekerés közben a két szélét kissé kifelé húzzuk a tenyerünkkel.Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, tetejét langyos tejjel megkenjük, nagyobb szemű sóval és köménymaggal megszórjuk. 30 percig kelesztjük. (a sót és a köménymagot akár elhagyhatjuk)180 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt szép pirosra sütjük.
Olvass tovább: http://amiakonyhambolkikerul-hu.webnode.hu/news/sos-kifli-2/
Olvass tovább: http://amiakonyhambolkikerul-hu.webnode.hu/news/sos-kifli-2/
Olvass tovább: http://amiakonyhambolkikerul-hu.webnode.hu/news/sos-kifli-2/
Olvass tovább: http://amiakonyhambolkikerul-hu.webnode.hu/news/sos-kifli-2/
Olvass tovább: http://amiakonyhambolkikerul-hu.webnode.hu/news/sos-kifli-2/
Olvass tovább: http://amiakonyhambolkikerul-hu.webnode.hu/news/sos-kifli-2/
Olvass tovább: http://amiakonyhambolkikerul-hu.webnode.hu/news/sos-kifli-2/
Olvass tovább: http://amiakonyhambolkikerul-hu.webnode.hu/news/sos-kifli-2/
Olvass tovább: http://amiakonyhambolkikerul-hu.webnode.hu/news/sos-kifli-2/
Olvass tovább: http://amiakonyhambolkikerul-hu.webnode.hu/news/sos-kifli-2/
Elkészítés: A száraz és folyékony hozzávalókat külön edényben keverjük össze, majd dolgozzuk össze, és tegyük félre pihentetni. Ezalatt a kókuszzsíron 5 perc alatt pároljuk puh...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A langyos tejet egy műanyag tálba mérjük, majd belemorzsoljuk az élesztőt, amit villával szépen krémesre keverünk. Ez egy fél perc alatt megvan. Fontos, hogy a tál ne legyen hid...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Az átszitált lisztet összekeverjük a sóval. A langyos tejben a cukorral összekeverjük az élesztőt (nem kell felfuttatni, csak jól megáztatni a tejben az élesztőt). A lisztben el...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz összes hozzávalót kb. 15-20 perc alatt összedagasztjuk. Eleinte elég ragacsos a tészta, de idővel egyre kezelhetőbb lesz. Ha 10 perc után sem válik el tökéletesen az edénytől va...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű