500 gramm csiperke gomba
20 dkg hántolt köles - gersli
2 evőkanál mustármag
1 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
só, bors, pirospaprika
kókuszzsír
Simán készítek egy gombapörit - vöröhagyma, fokhagyma felkockáz, kevés kókuszzsíron megizzasztom, felöntöm vízzel, beleteszem a fűszereket, majda gombát - , csak a gomba hozzáadásánál hozzáteszem a gerslit és a mustármagot is... Gerslinek kb. 10-15 perc kell, hogy puhára főjön, kostolásig főzöm, ha igényli az étel, vizet adok hozzá.
Karfiolt kirántom. tej+liszt-->besűrítem+tojás+margarin+sajt :)
Elkészítési idő:Sertészsíron a felkockázott szalonnát üvegesre hevítjük, s rátesszük az apróra vágott vöröshagymát, fokhagymát. Áthevítjük, kevés fűszerpaprikával megszórjuk, majd felengedjük víz...
Elkészítési idő: 1 óraA húst a hagymával és a paprikával pörköltnek elkészítjük, majd egy tepsi aljára tesszük.Rászórjuk a reszelt sajtot, beborítjuk a kukoricával és az elkészített krumplipürét rátessz...
Elkészítési idő: 30 percA konyhakész csirkét kifilézzük, még a mellehúsát és a combját is. A bőrét hagyjuk rajta. A csontos részeiből főzzünk egy jó húslevest. A filézett húsokat nagyobb szeletekre vágjuk...
Elkészítési idő: