6 szelet hús (csirkemell, karaj)
mindenféle zöld fűszerből egy kicsi(petrezselyem, zeller, bazsalikom, babérlevél, kapor, oregáno, kakukkfű, majoránna, borsikafű stb
1 kávés kanál mustár
1 dl főző tejszín
pár csepp citromlé
1 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 szárított csípős paprika
piros paprika
1 kanál liszt
só, bors
leveskocka
Kevés zsiradékon a hússzeleteket elősütöm, kiszedem.
Ebben a zsiradékban apróra vágott vöröshagymát, majd fokhagymát dinsztelek, Jöhet rá a vegyes zöldfűszer, kicsit pirítom.
Megszórom piros paprikával, beleteszem a mustárt, és felöntöm vízzel, kb 2 dl.
Beleteszem a leveskockát, sózom,borsozom, és puhára párolom.
Ha kész, akkor a tejszínnel, liszttel behabarom, és pár csepp citromlével ízesítem.
Párolt rizzsel tálalom.
Legelső lépésben készítsd elő a krumplit. Tisztítsd meg és vágd kockákra. Tedd fel a krumplit főni hideg, sós vízben. Ha felforrt, 10 percig főzd és szűrd le, még sütni is fogjuk....
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesSertés combot használtam, melyet nem túl nagy szeletekre vágtam. Egyenletes vastagságúra klopfoltam. Bedörzsöltem, sóval, borssal, őrölt köménnyel, zúzott fokhagymával. Egy nagy...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymát apróra vágva kevés kacsazsíron megpirítjuk. Ha már nem forró, belekeverni a pirospaprikát. A húsmasszához hozzáadni minden alkatrészt és jó alaposan összedolgozni. A sajt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA megmosott, lecsepegtetett csülköket dörzsöld be sóval és borssal, majd tedd egy nagyobb, és mélyebb tepsibe. A sütőt melegítsd elő 180 fokra. Hámozd meg a hagymát és a fokhagymá...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű