Hozzávalók:
20 dkg étcsokoládé
10 dkg tejcsokoládé
10 dkg vaj vagy margarin
1 tojás
15 dkg cukor
2 csomag vaníliás cukor
1 kis pohár tejföl ( 175g), vagy tejföl helyett 2dl tejet is lehet bele tenni
20 dkg liszt
1 kiskanál sütőpor
fél kiskanál szódabikarbóna
csipet só
Elkészítése:
Az étcsokoládé felét (leginkább ami van otthon vagy Tibi csokiból) és a tejcsokoládét ( én megmaradt télapóból vagy húsvéti tojásból szoktam csinálni..) lábasba tördeljük majd kis kanálnyi vajat (szép fényes legyen tőle) adunk hozzá. Kevergetve kis lángon felolvasztjuk, ha kész félre húzzuk hagyjuk kihűlni. A tojást a vaníliás cukorral és kristálycukorral egy tálba öntjük, elektromos habverővel, maximális fokozaton 3-4 perc alatt jó habosra keverjük. Akkor jó, ha már kis buborékok vannak benne.Az olvasztott csokoládét, majd a tejfölt hozzáöntjük a margarinnal együtt, és elkeverjük. Félre tesszük. A lisztet, a sütőporral, szódabikarbónával és a csipet sóval egy másik tálban összekavarjuk, majd a a csokis lisztes masszához fokozatosan hozzá öntjük. a maradék étcsokit feldaraboljuk majd a masszához adjuk. A muffin sütő mélyedéseit én papírkosárkákkal szoktam kibélelni és ebbe töltöm a masszát. Vigyázzunk a formákat csak félig rakjuk mert sütés közben megkelnek. Előmelegített sütőben, közepes lángon (180 fokon, légkeveréses sütőben 165 fokon) kb 20 percig sütjük. A finom illata van akkor már biztos kész van hústűt szoktam beleszúrni és ha nem ragad már rá a tészta ki is vehetjük a sütőből.
Ebből a mennyiségből 18-19db muffin készíthető.
Az uborkát felkockázzuk. Turmixgéppel pürésítjük, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a hideg alaplevet, és még egyszer összeturmixoljuk. Hozzáadjuk az uborka levét és a tejfölt összek...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA dinnye tetejét levágjuk, a magját kikaparjuk. A belsejéből karalábévájóval néhány golyót pöndörítünk a díszítéshez. A dinnye belét evőkanállal egy tálra szedjük, a héját meghagyj...
Elkészítési idő: 5 perc Nehézség: KönnyűElkészítése: Egy lábasban megolvasztjuk a vajat, majd beledobjuk az apróra tört csokit. Mielőtt teljesen kihűlne a csoki, megkenjük az ostyalapokat, és megszórjuk mogyoróval. Hi...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű