Hozzávalók:
20 dkg étcsokoládé
10 dkg tejcsokoládé
10 dkg vaj vagy margarin
1 tojás
15 dkg cukor
2 csomag vaníliás cukor
1 kis pohár tejföl ( 175g), vagy tejföl helyett 2dl tejet is lehet bele tenni
20 dkg liszt
1 kiskanál sütőpor
fél kiskanál szódabikarbóna
csipet só
Elkészítése:
Az étcsokoládé felét (leginkább ami van otthon vagy Tibi csokiból) és a tejcsokoládét ( én megmaradt télapóból vagy húsvéti tojásból szoktam csinálni..) lábasba tördeljük majd kis kanálnyi vajat (szép fényes legyen tőle) adunk hozzá. Kevergetve kis lángon felolvasztjuk, ha kész félre húzzuk hagyjuk kihűlni. A tojást a vaníliás cukorral és kristálycukorral egy tálba öntjük, elektromos habverővel, maximális fokozaton 3-4 perc alatt jó habosra keverjük. Akkor jó, ha már kis buborékok vannak benne.Az olvasztott csokoládét, majd a tejfölt hozzáöntjük a margarinnal együtt, és elkeverjük. Félre tesszük. A lisztet, a sütőporral, szódabikarbónával és a csipet sóval egy másik tálban összekavarjuk, majd a a csokis lisztes masszához fokozatosan hozzá öntjük. a maradék étcsokit feldaraboljuk majd a masszához adjuk. A muffin sütő mélyedéseit én papírkosárkákkal szoktam kibélelni és ebbe töltöm a masszát. Vigyázzunk a formákat csak félig rakjuk mert sütés közben megkelnek. Előmelegített sütőben, közepes lángon (180 fokon, légkeveréses sütőben 165 fokon) kb 20 percig sütjük. A finom illata van akkor már biztos kész van hústűt szoktam beleszúrni és ha nem ragad már rá a tészta ki is vehetjük a sütőből.
Ebből a mennyiségből 18-19db muffin készíthető.
A vöröshagymát meghámozzuk, apróra vágjuk, és kevés olajon megfonnyasztjuk. Ha kész, lehúzzuk a tűzről, és néhány percet várunk, majd rátesszük az őrölt paprikát, elkeverjük a hagy...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA befőtteket a tejszínnel a cukrokkal és a citromokkal összekeverjük. Ha túl sűrű öntünk bele narancslét. Ízlés szerint rakunk bele szegfűszeget és őrölt fahéjat. Tejszínes gyüm...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés: 800 ml vizet a szegfűszeggel, a fahéjjal és a citrommal ízesítve felforraljuk, majd hozzáöntjük a bort és beforraljuk. Négy tojássárgáját a cukorral habosra keverjük....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA céklát megmossuk, nyersen megpucoljuk, majd kb. 1 cm-es szeletekre vagdaljuk. A tisztára mosott üvegekbe beletesszük a fűszereket, majd az üveg nyakáig megtöltjük a nyers, fel...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű