1kg gomba /lehet vegyesen/.
vöröshagyma, fokhagyma, 10 dkg szalonna,
pirospaprika, bors, kakukkfű, só.
Besamell mártáshoz: vaj, liszt és tej.
Először megpirítjuk a szalonát, /el is hagyható, de jó ízt ad neki/
A gombából pörköltet készítünk, majd késes robottal összeaprítjuk.
10 dkg vajon megmelegítünk 2 ek lisztet, /nem pirítjuk barnára/ és annyi tejet adunk hozzá, hogy inkább keményebb állaga legyen. Szerecseny dióval ízesítjük. És ha még kell hozzá só akkor adunk hozzá.
A gombakrémet apránként hozzáadagoljuk, gazdagíthatjuk még petrezselyem zöldjével.
burgonyát megfőzzük, mintha burgonyapürét készítenénk. A puha, főtt burgonyát leszűrjük, majd alaposan (csomómentesre) áttörjük. Az áttört burgonyát egy nagyobb tálba tesszük. Eg...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A barackokat meghámozzuk, 3-4 db kivételével összedaraboljuk, és a fűszerekkel együtt bő 1,7 l vízben megfőzzük. 2. A levével együtt összeturmixoljuk, visszatesszük a tűzre....
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA sütőtököt félbevágjuk, és kimagozzuk. Előmelegített sütőben, 170 fokon megsütjük. Ha megsült, a héját lehúzzuk, és vajon megpároljuk. Fűszerezzük, és megszórjuk liszttel. Felenge...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: Könnyű