Ma kiflit sütöttem, mégpedig Nagy István receptje alapján, szokásos rozsmaláta liszttel felturbózva, az recepthez csak annyit füznék, hogy a 65 dkg liszt mennyiséghez nekem összesen 4 dl tej szükségeltetett, mert a 3 dl-t beletéve olyan kemény tésztám volt, mintha leves tésztának gyúrtam volna, lehet a liszt minöségén múlik, nem tudom. Szóval 45 dkg finomliszt, 20 dkg BL 80-as kenyérliszt, 5 dkg kacsazsír, 4 dl tej, 3 dkg friss élesztö, 30 gramm cukor, 15 gramm só, 15 gramm rozsmaláta liszt, utóbbi elhagyható. Dagasztás, kb. 1 óra kelesztés, 12 részre osztás, gömbölyítés, 10 perc pihentetés, formázás, újra kb. 1 óra kelesztés, 220 fokon 13-15 perc sütés, és íme az eredmény ;) Ma 1,5 adagot sütöttem összesen 18 db kiflit :) Mindenesetre Köszönöm szépen a receptet Istvánnak
Piskótalap: a suliban tanult piskótalapot csináltam, az alap receptje a tojásokhoz van számolva, tehát 1 tojáshoz 2 dkg cukor és 2-2,5dkg liszt kell, én ezt 6 tojásból csináltam, c...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA chilis bab elkészítése pofonegyszerű . A vöröshagymát megtisztítjuk és felkockázom, majd egy kevés olajon üvegesre pirítjuk.Majd hozzá adunk 1 nagy evőkanál pirospaprikát, elkev...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához langyosítsd meg a tejet, add hozzá a cukrot, morzsold bele az élesztőt, és futtasd fel, azaz várj 10-15 percet, amíg a térfogata jócskán megnő. A lisztet tedd egy nagy...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű