menu

Családireceptkönyv.hu

Lábatlan Mészáros Edit


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:



Hozzávalók:
2 dl szoba hőmérsékletű habtejszín
2 dl langyos víz
10 dkg vadkovász
(lehet aktív,de mehet a hűtőből is)
25 dkg fehér tönkölyliszt
25 dkg finomliszt
50 gramm nádcukor (aki édesebben szereti,nyugodtan tegyen hozzá)
3 tojás (tésztába csak a sárgája megy)
két csipetnyi só


Elkészítés:
A tejszínt és a vizet egy tálba ontom,feloldom benne a kovászt. Beleszitálom a liszteket,majd hozzákeverem a cukrot,a 3 tojás sárgáját meg a sót. Alaposan összekeverem egy fakanállal.Sűrűbb tésztát kapok mint a palacsintáé,de hígabbat mint a nokedli tészta. Ha merőkanálba teszem folyós legyen. Más dolgom most nincs ,letakarom étkezési fóliával és a jégszekrénybe teszem 12 órára, egy éjszakára.Reggelre apró bubis tésztát kapok, a pulton hagyom pihenni,felmelegedni 5-6 órán át. Ez idő után a 3 darab tojásfehérjét kemény habbá verem,majd hozzákeverem a tésztához.Szépen lazulni fog,selymes állaga lesz.
Felhevítem a tükörtojás sütőmet ,akinek nincs,sima palacsintasütőjébe is sütheti. (10-es fokozatból 7-re) Ne legyen túl forró,mert hirtelen megfog égni egy perc alatt és a közepe nyers marad.Olajat hevítek ,nem sokat ,ne ússzon benne a tészta!Evőkanállal adagolom a forró olajba,kicsit szétnyomom,hogy ne legyen túl vastag,majd 2-3 perc alatt aranybarnára sütöm.En párosítani szokom.Megkenek egy lábatlant finom saját készítésű meggydzsemmel,ráborítom a másikat,megszórom porcukorral ,majd tejszínhabbal bolondítom meg. Természetesen ízlés szerint variálható a tálalása,kompóttal és friss szezoniális gyümölccsel is kiváló.
Ami a nagyszerű ebben a tésztában,ha nem sütom ki mindet,beteszem a jégszekrénybe és másnap reggelire meglepem vele a páromat meg a fiúkat. Két napig is szoktam tárolni,semmi baja nem lesz,sőt finomabb.
Sikeres elkészítést,és jó étvágyat kívánok J

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Hideg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Hetes lángos
Hetes lángos

Az élesztőt 1 dl langyos, cukrozott tejbe belemorzsolom és felfuttatom. A lisztet a tojással, a tejföllel, a sóval, az olajjal, a felfuttatott élesztővel és a tejjel elkeverem....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Tari Éva
Havasi gyopár
Havasi gyopár

elkészítés A barna tészta hozzávalóit összegyúrjuk, folpackba csomagoljuk, fagyasztóba tesszük felhasználásig. A fehér tésztát is összegyúrjuk, 3 cipóra osztjuk. Mindegyik fehé...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Kókuszos mangókrémleves
Kókuszos mangókrémleves

Kevés vajon elkezdem melegíteni a megcukrozott, felkockázott mangót, amikor kezd szétesni, hozzáöntöm a mangólét, a kókusztejet, megszórom egy kis fahéjjal, egyet rottyantok rajta,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Töltött karaj
Töltött karaj

A karaj szeleteket kiklopfoltam, só, bors,fokhagyma granulátum keverékével megszórtam. Sajttal töltött A sajtot nagy lyukú reszelőn lereszeltem összekevertem a bakon kockával...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk