menu

Családireceptkönyv.hu

Gulyás leves


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


2 evőkanál sertészsír (házi zsír a legjobb)
2 nagyobb vöröshagyma
2 evőkanál pirospaprika

Őrölt fekete bors
Őrölt köménymag
2 gerezd fokhagyma
1 db kisebb tv paprika
1 db paradicsom
Kevés erős paprika vagy Erős Pista
Fél zeller (a leveléből is kell egy kevés)
2 db sárgarépa
2 db petrezselyemgyökér
3 db burgonya

Elkészítés:


. A vöröshagymát apró kockákra vágom.
Az előkészített húst 1 cm-es kockákra vágom. A paprikát és a paradicsomot is hasonló méretű kockákra vágom. (télen lecsó alapot teszek bele)
Egy lábosban zsírt olvasztunk, erre teszem a finomra vágott vöröshagymát. Párolom, majd hozzáadom a kockázott paprikát. Ha a paprika és a hagyma is kiengedte és elfőtte a levét, és csak a zsír maradt, akkor beleszórom a fűszerpaprikát a tűzről levéve. Elkeverem, majd kevés vízzel felöntöm. Fűszerezzem: só, bors, őrölt (köménymag. ha nem szeretitek, kimaradhat) Hozzáadom a paradicsomot, és visszateszem a tűzre. Ezt a levet felforralom, majd beleteszem húst.
Hozzá adom a zúzott fokhagymát és a legnagyobb hőfokon pirítom. Minden pörkölt alapja az, hogy előbb lepirítsuk a húst, majd kevés vizet adjunk hozzá, és ezt többször ismételjük meg. Így lesz szaftos a pörkölt.
. Ameddig puhul a hús, addig elkészítjük a zöldségeket. A megtisztított zöldségeket kockára vágjuk. Ha a hús megpuhult, akkor még egyszer zsírjára piritíjuk és beletesszük a kockára vágott sárgarépát, petrezselyemgyökeret, zellert, burgonyát. Kevés só mehet még rá. Az egészet gyakori kevergetéssel a burgonya ”üvegesedéséig” pirítom
. Végül vízzel felöntjük, és készre forraljuk. Ízlés szerint tehetünk bele erős paprikát vagy erős Pistát a végén.
A gulyásleves csipetkével az igazi. A csipetkét csak akkor főzöm bele a levesbe, ha rögtön l elfogyasztjuk az összes levest. Ellenkező esetben mindig külön sós vízben főzőm meg, és csak a tálaláskor adagoljuk a levesbe.

Gulyás leves

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Hideg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Kukoricamálé V.PRÓSZA
Kukoricamálé V.PRÓSZA

A kefírt a tojással, az olajjal, a sóval, a vaníliás cukorral és a sima cukorral kikeverjük, majd folyamatosan hozzáöntjük a lisztet és elkeverjük a tésztát. Ezután pihentetjük 10...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Tünde
Mentás sárgadinnye- krémleves
Mentás sárgadinnye- krémleves

A sárgadinnyét felkockázzuk és beletesszük a turmixgépbe. Belecsavarjuk egy citrom és egy lime levét. Felöntjük kis vízzel, hozzáadunk egy kis cukrot, a kókusztejet és friss me...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Hideg málnakrémleves
Hideg málnakrémleves

A málnát megtisztítjuk, kicsit lecsöpögtetjük. Pár szemet félreteszünk a díszítéshez. Érdemes átpasszírozni, mert zavaróak lehetnek az apró magvak. Egy tálkába öntjük a joghurtt...

Elkészítési idő: 25 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar FASÍRT RECEPTJE !
FASÍRT RECEPTJE !

A bacon kivételével a hozzávalókat összedolgozzuk. Fasírtot formázunk és a félbevágott beconnel körbetekerjük. Sütő papírral bélelt tepsibe tesszük , és 180 fokon légkeverős sütőbe...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk