Családireceptkönyv.hu

Sárgabarack krémleves - OK


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


5-6 szem sárgabarack, 2 dkg vaj, 5 dkg vaníliás cukor, őrölt fahéj ízlés szerint, 1 ek étkezési keményítő, 1-1,5 dl tejföl

Elkészítés:


1. A barackokat forró vízbe pottyantom pár percre, hogy a héját könnyedén le tudjam róla húzni.

2. A vajat kis lángon megolvasztom és a cukrot karamellizálom rajta.

3. Ráteszem a barackot, megkeverem és felöntöm annyi vízzel, amennyi jólesik.

4. Megfahéjazom.

5. Egyet rottyantok rajta, majd összeturmixolom botmixerrel.

6. A keményítőt simára keverem a tejföllel, és ezzel sűrítem be a levest.

7. Még egyet forralok rajta, kihűtöm, hűtve tálalom.

8. Tetejére tejszínhab.

Sárgabarack krémleves - OK

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Hideg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Hideg málnakrémleves
Hideg málnakrémleves

A málnát megtisztítjuk, kicsit lecsöpögtetjük. Pár szemet félreteszünk a díszítéshez. Érdemes átpasszírozni, mert zavaróak lehetnek az apró magvak. Egy tálkába öntjük a joghurtt...

Elkészítési idő: 25 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Kovászos sajtos tallér
Kovászos sajtos tallér

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Gyuszi
Kokuszcsók, Bóbita Konyhája Facebook
Kokuszcsók, Bóbita Konyhája Facebook

Bekapcsoljuk a sütőt 120 fokra. A tojásfehérjét gőz felett elkezdjük habbá verni, majd fokozatosan hozzáadagoljuk a cukrokat. Addig verjük, míg szép, fényes, kemény habot kapunk....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk