Ízes élet Négykezes recept!!
Frissen gyúrt szélesmetélt csirkemájjal és pirított kelkáposztával - Pataky Péter módra
Hozzávalók
5 db tojás
50 dkg 100-as, vagy 00-ás liszt
30 dkg csirkemáj
1 fej kelkáposzta
1 fej vöröshagyma
2 szál újhagyma
5 dkg vaj
majoránna
petrezselyem
snidling
2 gerezd fokhagyma
1 üveg ecetes gyöngyhagyma
koktélparadicsom
Elkészítés
1. A tésztához a lisztet a tojásokkal és egy kevés sóval összedolgozzuk, majd betesszük a hűtőbe pihenni.
2. A kelkáposztát vékony csíkokra vágjuk, majd kevés olajon megpirítjuk. Amikor már kellőképpen összeesett, sózzuk, borsozzuk és vegyük ki a serpenyőből, egyenlőre tegyük félre.
3. Ugyanabban a serpenyőben pároljunk hagymát, tegyük bele a májat, és a gyöngyhagymát, ízesítsük majoránnával, tegyünk hozzá egy kanál vajat és ha már majdnem kész a máj, sózzuk meg
4. Pár szem koktélparadicsomot is tehetünk hozzá, de ezzel már ne főzzük.
5. Keverjük hozzá a félretett káposztát.
6. Közben a tésztát sós vízben főzzük ki és miután leszűrtük, adjuk a májhoz.
7. Forgassuk a tésztát a káposztás májhoz, a tetejére szórjunk petrezselymet és snidlinget.
összekever 1 órát hagyni állni
Elkészítési idő:Az élesztőt a langyos, cukros tejben felfuttatjuk, hogy habos legyen a teteje. Amíg az élesztő fut, addig a túrót összekeverjük a vajjal (amit jó ha egy kicsit megmelegítünk, ho...
Elkészítési idő: