Tetszik · Válasz · 1 · április 26., 12:57
Kiss Lajosné Kócs Gyöngyi
Kiss Lajosné Kócs Gyöngyi letakarod? lehet megszikkad a teteje és nem hagyja "tágulni" ezért szét nyomja.. letakarni és zacskót huzni rá.. vagy le se takarni de zacsi legyen rajta ( egy kukás szák én szép fehéret vettem , az tökéletesen meg felel) nem engedi megszáradni a felületét :)
Tetszik · Válasz · 1 · április 26., 14:11 · Szerkesztve
1 válasz
Attila Horváth
Attila Horváth Azért repedt,szakadozott itt a tésztád mert megindult a tulzott fehérje lebontás és ilyenkor el gyengül a tészta szerkeze,szakadozni kezd el fásul,megöregszik. Gyakorlatilag a túlkeléstől történik.
Tetszik · Válasz · 10 · április 26., 14:15
23 válasz
Titanilla Soltész
Titanilla Soltész A jénaiban volt, a jénai tetejével letakarva, ami még párás is lett! Saját maga termelte a párát, mert én nem párásítottam neki! Szerintem túl se kellhetett mert ezt kb 20 perc után csinálta (igaz élesztős kenyér) kb 60-70dkg száraz anyaghoz ment 20-25g élesztő (fél csomag) sülős közben meg jobban szét szakad, kíváncsi vagyok a belesejére :D
Tetszik · Válasz · április 26., 14:26
4 válasz
Libor Mária
Libor Mária a tk.lisztes kenyerek gyorsabban kelnek..
Tetszik · Válasz · 6 · április 26., 14:41
Edit Papp
Edit Papp Olyan jó, hogy leírjátok, mer ebből tanulunk.:)
Tetszik · Válasz · 4 · április 26., 22:16
Gyula Béres
Gyula Béres A Tks lisztekben kevesebb a sikér ez is okoz repedést , nem eléggé rugalmas a tészta a hiánya miatt . Célszerű pótolni . Titanilla Soltész.
Tetszik · Válasz · 2 · Tegnap, 5:18 · Szerkesztve
4 válasz
Szilvia Varga
Szilvia Varga én Tk lisztel sutom a kenyereket(70% a tk liszt)és nincs repedés,+ sikért sem rakok,elotésztával kell dagasztani és 3x átdolgozom a tésztát,így rugalmassá válik,a glutén szálak felélednek.
Tetszik · Válasz · 7 · Tegnap, 7:39
7 válasz
Gyula Béres
Gyula Béres A Tks liszt a korpára rakódott természetes élesztő gombák miatt gyorsabb . És ebben az esetben sokkal több van jelen mint a fehér lisztben .
Tetszik · Válasz · 2 · Tegnap, 9:00
Titanilla Soltész
Titanilla Soltész Köszönöm, akkor már értem! Ott csodálkoztam 20perc után hogy már szinte jó is? Lehet hogy kicsit túlkelt mert amíg a sütő is bemelegedet....... legközelebb már a formázásnál bekapcsolom a sütőt! :D
Tetszik · Válasz · 2 · Tegnap, 9:03
Gyula Béres
Gyula Béres Titanilla Soltész Csökkenteni kell a Tks liszt arányát .
Tetszik · Válasz · 1 · Tegnap, 9:09
Mező Éva Ihász Józsefné
Válasz írása...
Gyula Béres
Gyula Béres Síkér nélkül nem lehet keleszteni és kenyeret sütni az egészséges egyensúlyt kell meg találni . A kevés sem jó de a sok sem .
Tetszik · Válasz · 2 · Tegnap, 9:03
Gyula Béres
Gyula Béres Ha sok a sikér lágy lesz a tészta .
Tetszik · Válasz · 1 · Tegnap, 9:05
Attila Horváth
Attila Horváth Nem lesz lágy! Minél nagyobb a liszt sikértartalma, és minél jobb minőségű a benne található sikér, annál több gázt képes magában tartani a tészta. Nagy térfogatú, laza bélzetű kenyeret és könnyű, foszlós kelt tésztát vagy jól nyújtható rétestésztát csak magas sikértartalmú lisztből készíthetünk.
Tetszik · Válasz · 4 · Tegnap, 9:09
Szilvia Varga
Szilvia Varga így van,a sikér a ragasztó,az tartja ossze a liszt szemcséket,csak figyelni kell a tészta állagára.
Tetszik · Válasz · 2 · Tegnap, 9:19
Libor Mária
Libor Mária a túl sok sikér egyébként gátolja is a kelést. merev lesz a tészta és nem tud emelkedni
Tetszik · Válasz · 2 · 18 órája
Mező Éva Ihász Józsefné
Válasz írása...
Gyula Béres
Gyula Béres Venni kell egy tasak sikért és lehet kísérletezni . Attila én meg tettem és arra alapozom a véleményemet .
Tetszik · Válasz · 2 · Tegnap, 9:19
1 válasz
Szilvia Varga
Szilvia Varga nekem meg a + sikértol gumiabb lett a kenyér,nem tetszett,így elhagytam.
Tetszik · Válasz · 2 · Tegnap, 9:20
Gyula Béres
Gyula Béres Igen így van azért nyúlik és kevésbé van tartása . nyúlik mint a rétestészta . :) Főleg ha magas a víz tartalom .
Tetszik · Válasz · 1 · Tegnap, 9:38 · Szerkesztve
Attila Horváth
Attila Horváth Jól tetted, mert van annyi lisztben ami bőven elég ! A boltban árult sikérek nagy % nem természetes sikér hanem mesterségesen előállított és nagyrészt a vegetáriánusok számára gyártják! Nem a kenyér hozzá adagoláshoz!
Tetszik · Válasz · 6 · Tegnap, 9:38
Erzsébet Bielisz
Erzsébet Bielisz Attila Horváth Teljesen egyetértek azzal,hogy ne adjunk sikért a tésztához,mert ami a lisztben van,az éppen elég! Nekem soha nem jutna eszembe hogy tegyek bele,főleg annak tükrében,hogy mennyi rosszat hallunk róla! Nem a sikértől lesz jobb,vagy szebb ...Bővebben
Tetszik · Válasz · 6 · Tegnap, 11:27 · Szerkesztve
Mező Éva Ihász Józsefné
Válasz írása...
Gyula Béres
Gyula Béres Amit mesterségesen állítanak elő az nem sikér hanem sikér pótló anyag . A sikért a vizsgálati módszereknek megfelelően mossák ki a lisztekből . ---------A sikér analizáló elengedhetetlen minden olyan laboratóriumnak, amely búza vagy liszt minősítéséh...Bővebben
LD-Agro PKGI-1 sikéranalizátor
A sikéranalizátor felhasználási területe minden olyan laboratórium, amely búza vagy liszt minősítéséhez, ellenőrzéséhez sikért használ.
agrogazda.hu
Tetszik · Válasz · Tegnap, 11:40
Attila Horváth
Attila Horváth Szerintem ezt fejezzük be az a véleményem! Tegyél sikért a kenyeredbe ! Akkor szebb lesz a kupolája!
Elkészítése: A margarint, a cukorral, a tejföllel, a tojások sárgájával, egy csipetnyi sóval, és a sütőporos liszttel összegyúrom. A tésztát három részre vágom, az egyik harmadb...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűx
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű