Családireceptkönyv.hu

Sárgabarack lekvár


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


- 4 kg sárgabarack
- 3 csomag 3:1-hez zselésítőszer
- 1 kg cukor

Elkészítés:


1. A sárgabarackokat lobogó vízzel leforrázzuk és 10 percig állni hagyjuk.
2. Lehúzzuk a héját és kimagozzuk.
3. Fazékba öntjük és összeturmixoljuk.
4. Hozzáadjuk a zselésítőszert és elkeverjük.
5. Állandó keverés mellett felforraljuk.
6. Hozzáadunk min. 70 dkg max. 1 kg cukrot, ízlés szerint, és felforraljuk.
7. Az előre alaposan elmosott és szárazra törölt üvegekbe merjük, lezárjuk és 5 percre fejjel lefelé fordítjuk az üvegeket.

Sárgabarack lekvár

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Hideg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Álom szelet, sütés nélküli krémes csoda, 15 perc ala
Álom szelet, sütés nélküli krémes csoda, 15 perc ala

Elkészítjük az instant vaníliakrémet. A krémport és a tejet összekeverjük, mixerrel felverjük, amikor krém állagú, félretesszük. Felverjük a tejszínhabot és a krémhez kavarjuk. A k...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Linzer
Linzer

Összegyúrni, kisütni megtölteni porcukor és kész

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Csokis áfonyás kenyér
Csokis áfonyás kenyér

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk