Zuzana Falbová
Zuzana Falbová Timea leirom kb.a receptet
Este 6-kor1 EK kovasz+10 deka liszt+1 deci tej reggel 5-kor ment ehez a masszahoz meg 1 deci tej +10 deka liszt = kovaszolt kovasz du.5-kor bedagasztottam az osszes kovasz +kb.2 deci tej , 4 tojassargaja,40 deka retesliszt 10 deka simaliszt kb.7 deka porcukor 0, 5 deci rum, so ,es a legvegen puha vaj kb. 7-10 deka nagyon jo volt a teszta allaga betettem egy vekonyan kiolajozott talba letakartam es kelt kb.2 orat kozben 3x atmozgattam és betettem a hutobe (latogatoink jottek) reggel 7-kor kivettem a hutobol es meg kelesztettem vagy 3 orat (kemeny lett a teszta megdermedt a vaj ;-) ) de gyinyoruen megkelt ovatosan kisodortam kb.1 cm vastagra kuszaggattam kelt meg kb.40 percet es kisutottem
Remelem ertheto jibban nem rudom leirni
A szedret megtisztítjuk, kicsit lecsöpögtetjük. Pár szemet félreteszünk a díszítéshez. Érdemes átpasszírozni, mert zavaróak lehetnek az apró magvak. Egy tálkába öntjük a joghurt...
Elkészítési idő: 25 perc Nehézség: KönnyűA körtét meghámozzuk, magházát kivesszük és kisebb darabokra vágjuk. Egy lábosba tesszük, hozzáadjuk a citromot és ízlés szerint fahéjat, valamint a cukrot. Felontjuk annyi vízzel...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA gyümölcsöt megtisztítjuk, felét pürésítjük, összekeverjük a joghurttal és a tejjel, majd hígítjuk, ízlés szerint édesítjük. A levest behűtjük, majd a maradék gyümölcsöt beleke...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű