1 kg csirkemell
2 dl tejföl
6 gerezd fokhagyma
2 tojás
3 evőkanál liszt liszt
6 evőkanál zsemlemorzsa
só, bors
olaj
A húst vékony szeletekre vágjuk. A tejfölbe keverjük a felvert tojást, a fűszereket és a zúzott fokhagymát, majd átkenjük vele a húsokat és egy dobozba tesszük. Legalább egy éjszakán át hűtőben pihentetjük, de akár egy napig is állhat. A lisztet és a zsemlemorzsát összekeverjük, beleforgatjuk a pácolt húsokat, majd forró olajban kisütjük. Sült burgonyát kínálunk mellé.
A tepsi alját kikenjük margarinnal és kisebb darabkákat is teszünk bele. A csirkét feldaraboljuk, a mellét legalább 2 részre, a combjait egyben hagyhatjuk. A részeket mindenhol bes...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkecombokat besózta és befűszerezte borssal ..a zsemlét megáztatta majd petrezselymet megvágta apróra ..a zsemlét kinyomkodta hozzáadta a petrezselymet majd tett hozzá kenőmáj...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Először is, elkészítem a párolt rizst , majd mikor kész, melegen tartva félreteszem a felhasználásig. 2. Közben egy nagyobb serpenyőben kevés olajon üvegesre pirítom az apróra...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kacsahájat 4 cm-es darabokra vágjuk. Egy lábasba tesszük, hozzáöntünk 1,5 dl vizet, közepes lángra helyezzük. Időnként megkeverve kisütjük a zsírját. A tepertőt félretesszük, lec...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes