80dkg csirke mell,
1hagyma,
2gerezd fokhagyma,
só, bors,
zeller/vagy batáta
oregánó, bazsalikom,
pici tárkony, picí kakukkfű,
kis piros paprika,
zsír
saláta tetszőleges zöldségekből
regenoros tejföl/TOTU-ból
lilahagyma
lilahagyma
A húst felcsíkozom, a hagymát is összevágom, a hagymát meg dínsztelem. Ráteszem a húst, fehéredésig pirítom, ízesítem, pici vízzel puhára párolom.
Ha jó a husi és ha el főtte a levét pici zsírt teszek még hozzá, picit meg sütöm, ha kész a végén szórok rá egy kis piros paprikát.
Zsírban hasáb alakúra vágott zellert sütök mellé.
Salátát mindenki ízlése szerint tegyen
mellé/ pl.jégsaláta,paradicsom,lilakáposzta/.
A tejfölbe belekeverem a felaprított fokhagymát ,és öntetként a salátára teszem,lilahagymával borítom.
4 főre
A hagymát megtisztítjuk és felszeleteljük, kevés olajban pirítani kezdjük, a zöld részét is felhasználjuk. A húst nagyobb darabokra vágjuk és hozzáadjuk, majd megszórjuk a fűszerek...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA pulykamell szeleteket kiklopfoljuk, sózzuk és megszórjuk szárnyas fűszerrel. A sajtot lereszeljük, a paradicsomot, zöldpaprikát és az újhagymát kis kockára vágjuk. A reszelt saj...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA húst megmossuk, átkenjük a fűszerekkel, majd beleforgatjuk a lisztbe. Forró olajban megsütjük a húsokat, majd felöntjük a borral és hozzáadjuk a fokhagymagerezdeket és a rozmarin...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűA sajtot reszeld le, a puha vajjal és a zúzott fokhagymával dolgozd össze. Sóval, borssal ízlés szerint fűszerezd. A húst szúrd fel, és tölts bele a töltelékből. A nyílást tűzd...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű