Családireceptkönyv.hu

Ananászos csirkemell, sült burgonyával


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók 2 személyre:

2 kiklopfolt csirkemell szelete
4 karika ananász
10 dkg reszelt sajt
2 szelet bacon
só, bors

Köret:

3-4 közepes burgonya
bő olaj

Elkészítés:


Csirkemell elkészítése:

A csirkemelleket sózzuk, borsozzuk.

A tepsi aljára rakunk 1-1 szelet bacont majd a csirkéket rátesszük, erre helyezzük az ananászkarikákat 2-2 db.-ot és megszórjuk reszelt sajttal.

A sütőbe betesszük a csirkét és 15 percig fólia alatt sütjük 180 °-on majd levesszük a fóliát és még 10 percet 200°-on pirítunk rajta.

Köret elkészítése:

A bő olajat felforrósítjuk majd a tetszés szerint felvágott burgonyát kisütjük és végül sózzuk.

Trükkök, tippek, praktikák:


A húst és köretet egyszerre tálaljuk.

Ananászos csirkemell, sült burgonyával

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Lasagne
Lasagne

A lasagne 5 lapból fog állni 1 laphoz 1 toji és 1 ek víz kell ki kell sütni mint a palacsintát Szósz: sima bolognai ragu 500gr hús 1 fej hagyma 1 doboz paradicsomlé és fűszerezni...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Fűszeres csirkemell-kockák sajtmártással
Fűszeres csirkemell-kockák sajtmártással

1. A hagymát meghámozzuk, apró kockákra vágjuk, majd kevés olajon üvegesre sütjük. 2. A húst megmossuk, közepes méretű kockákra vágjuk, az ízlés szerinti arányokban elkevert fűsze...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Párolt csirke vörösáfonyával (orosz recept)
Párolt csirke vörösáfonyával (orosz recept)

A csirke darabokat megmossuk és bedörzsöljük sóval és borssal. Az olajat a vajjal felforrosítjuk és elősütjük benne a csirkéket. Mindegyik oldalát kb. 15 perc alatt. Félretesszük a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Ropogós bundájú csirkecombok  (6 adaghoz)
Ropogós bundájú csirkecombok (6 adaghoz)

Bekapcsolom a sütőt 200 C-ra (gázsütőn 6-os fokozat), és amíg melegszik, megmosom, szárazra törlöm, majd megfosztom bőrüktől a csirkecombokat, hogy jobban tapadjon rájuk a kukorica...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk