50 dkg felkockázott csirkemell, 5-5 dkg füstölt szalonna és reszelt sajt, só, bors, 1-2 gerezd fokhagyma, 1 kk darált paprika.
A húst ( kb. fél marék kivételével) az apró kockára vágott szalonnával együtt pépesítjük ( én ezt merülő mixerrel oldottam meg) majd beledolgozzuk a többi hozzávalókat és a kockázott húsdarabokat. A húst szorosan fóliába csomagoljuk (mint a szaloncukrot) kis tepsibe tesszük, aláöntünk 1 dl vizet és 180 fokon kb 30 percig sütjük (amikor már elpárolgott a víz alóla még kb. 15 perc kell neki, közben néhányszor forgatjuk). Ha kész kicsomagoljuk és fokhagymás paprikás olajjal lekenjük.
A zöldségeket gőz felett kicsit megpároljuk. A csirkemelleket, jó vékony szeletekre elvágjuk. A jénai aljára szórjuk a zabpelyhet, ráfektetjük a hússzeletek kb. felét. Házi étel...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűA csirkecombokat alaposan megtisztítom, a bőréről eltávolítom a tokokat és a szőröket. Ezt utóbbit a gázrózsánál leperzselem, alaposan megmosom. A tisztítás után fűszerezem mindké...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A húst vágjuk nagyobb kockákra, majd kevés olajon kezdjük el pirítani. 2. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg majoránnával és őrölt köménnyel. 3. Ha a hús kifeh...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz