2 csirkemell filé
25 dkg. tejszínes krémsajt
4 gerezd fokhagyma
4 kisebb lila hagyma
1 csomag bacon
bors
ételízesítő
szárnyas fűszerkeverék
sütéshez olaj
A csirkemelleket félbe vágom, majd mind a 4 db-t szétterítem annyira, hogy feltekerhető legyen. Megkenem a krémsajttal, fokhagymával, és darabonként 1 lila hagymát feldarabolva beleteszek. Ételízesítővel kicsit megszórom. Feltekerem, megszórom a szárnyas fűszerkeverékkel, majd 2-4 csík baconnal rögzítem. Olajozott tepsiben,180 fokos sütőben 40 perc alatt ropogósra sül.
Köretnek burgonya pürét ajánlanak hozzá, de a tojásos rizs is finom.
Friss salátával tálalom.
Kipróbáltam csirke comb filéből, pulykamell filéből is. Mindkettő ehető.
1. A csirkemellet vastagabb csíkokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk és egy jénai tálba helyezzük. 2. A paradicsomokat kettévágjuk, a fokhagymát rányomjuk és a friss bazsalikomlevelet i...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA túrót összekeverem a reszelt sajttal, az apróra vágott póréhagymával és a fűszerekkel. Tepsi alját megkenem olajjal, ráhelyezem a húst, elterítem rajta a tölteléket, majd betakar...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA megtisztított csirkemellet csíkokra vágjuk és kevés olíva olajon, ételízesítő hozzáadásával megpirítjuk.A vöröshagymát, a fokhagymát, a sárga és a fehérrépát kis kockákra vágjuk....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A csirkemelleket vékonyan felszeleteljük, kiklopfoljuk és befűszerezzük. 2. Fél óra múlva forró olajon hirtelen átsütjük a húst, majd félretesszük. 3. A császárszalonnát...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz