- 2 dl folyadék (valamilyen gyümölcs frissen facsart leve leszűrve)
-20 g zselatin (egy zacskó)
-1,5 ek nyírfacukor vagy 2 ek eritrit.
Öntsük egy lábasba a gyümölcslevet és az eritritet (vagy nyírfacukrot), keverjük el benne a zselatint, és melegítsük össze. Forrnia nem szabad, mert attól tönkremehet a zselatin. Amikor minden szépen szépen összeolvadt, öntsük szilikon bonbon formákba. Várjunk, míg kicsit lehűl, aztán tegyük a fagyasztóba (!) 20 percre. Ha ez letelt, hagyjuk szobahőmérsékleten pihenni 1-2 napig. Ennyi :-)
30 nagyobb darab
Az aszalt gyümölcsöket apróra vágjuk (A). A mazsolát forró vízben megmossuk, lecsepegtetjük, szárazra törölgetjük. A babapiskótát/mogyorós csókot erősebb nejlonzacskóba tesszük, ny...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz almákat félbevágom, kimagozom, majd felszeletelem. Citromos cukros vízben felteszem főni, vigyázok ne legyen túl puha Lecsöpögtetem ha kész van. A tésztalapot , megkenem olva...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: Könnyű1. Az őzgerincformát folpackkal kibéleljük. 2. A zselatinra öntjük a tejet és állandó kevergetés mellett felmelegítjük. 3. A túrót összekeverjük a kefirrel, a porcukorral, a...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézTegyük egy keverőtálba a szobahőmérsékletű vajat, majd szórjuk rá a megdarált földimogyoró, a porcukrot, a lisztet és a sót. Kezünkkel jó alaposan gyúrjuk össze. Gyúrjuk át lisztte...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű