- 3 tojás
- 35 g 1:4 édesítő
- 50 g margarin vagy vaj
- 4 evőkanál teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
- 4 evőkanál zabpehelyliszt
- 10 g sütőpor
- 450 g túró
- 200 ml tej
- 2 teáskanál vaníliakivonat
- kb. 200 g magozott meggy
- 1 kávéskanál fahéj
◾️A tojásokat az édesítővel és a puha vajjal habosra keverjük.
◾️Hozzáadjuk a többi alapanyagot.
◾️Egy sütőpapíros tepsibe töltjük a masszát.
◾️A meggyet a fahéjjal összekeverjük és a tepsiben lévő masszára potyogtatjuk.
◾️180°- ra előmelegített sütőben 45 perc alatt készre sütjük.
Por édesítővel meghintve tálaljuk.
a tojást és a cukrot habosra keverjük, a mazsolát rumba áztatjuk, a fél liter tejszínt felverjük, majd a hozzávalókat összekeverjük és a csoki beletördeljük.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejet felmelegítjük. A tojás kivételével mindent egy tálba öntünk, és jól összekeverjük, majd a tojások sárgáját is beletesszük, azzal is összekeverjük. A fehérjét egy külön tálb...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA vajat kikeverjük a cukorral. Hozzákeverjük a tojást. Kicsit olvasztott nutellát teszünk bele. Maj hozzáadjuk a rozspelyhet is. Végül a liszt kerül bele, melyet előtte a sóval...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit egy tálban összegyúrjuk. Majd ketté osztjuk. Az egyik tésztát kinyújtjuk, belesimítjuk a tepsibe. Erre jön a krém. A pudingot elkészítjük és még melegen beleke...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű