3 liter vizet 3 ek sóval felforralok. 5 literes üvegbe helyezem az előzőleg két végein bevagdosott uborkákat. Az üveg aljára egy nagy csokor kaprot, néhány szem fokhagymát és pár szem borsot teszek. Egy fémtálcára állítom az üveget, majd a forró sós vízzel nyakon öntöm az ubikat. Egy kis tüll zacskóba egy szelet kenyeret teszek és rárakom az uborkák tetejére. (lehetőleg a kenyér sarkát).
Az uborka három napig napozik, időnként megforgatom az üveget, hogy minden oldalon érje nap. Három nap után kiveszem a kenyeret.
6 kg uborka, 18 db 820 ml-es üveg Felöntőlé: 3,5 I vizet felforralni és kihűteni, majd bele 1 liter 10%-os ecet. Üvegenként rakunk 1 teáskanál sót, (nem jódozott!!) 2 evőkanál cuk...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KözepesAz hozzávalókat összekeverem, egy nagy tálba 4 óra pihenés után pedig üvegekbe teszem és a saját levével felöntöm. Nem kell hozzá vizet önteni, elég levet forg engedni. 1 nap fejje...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehézezt a lét ráöntjük a paprikára ,és felöntjük tiszta hideg vízzel .Másnap a levét leöntjük 1 edénybe ,majd újra visszaöntjük a paprikára lekötjük a paprikát és helyére tesszük (mele...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÜvegenként rakunk 1 teáskanál sót, (nem jódozott!!) 2 evőkanál cukrot, 1 szál kapor, 1 babérlevél, fél mokkáskanál egész bors, fél mokkáskanál egész kömény, fél mokkáskanál must...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz