Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Kovászos uborka


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


3 liter vizet 3 ek sóval felforralok. 5 literes üvegbe helyezem az előzőleg két végein bevagdosott uborkákat. Az üveg aljára egy nagy csokor kaprot, néhány szem fokhagymát és pár szem borsot teszek. Egy fémtálcára állítom az üveget, majd a forró sós vízzel nyakon öntöm az ubikat. Egy kis tüll zacskóba egy szelet kenyeret teszek és rárakom az uborkák tetejére. (lehetőleg a kenyér sarkát).
Az uborka három napig napozik, időnként megforgatom az üveget, hogy minden oldalon érje nap. Három nap után kiveszem a kenyeret.

Kovászos uborka

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Savanyúságok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Tojásos paprikának
Tojásos paprikának

A paprikát lemetéljük, besózzuk és 1-2 órát állni hagyjuk, hogy egy kis level eresszen, kicsit össze essen. Aztán üvegekbe nyomkodjuk és lezárjuk. Majd 80 fokon fél órát dunsztolju...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Keresd a Kovi Ubit!
Keresd a Kovi Ubit!

Erről a szakértőket kell kérdezni

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Krisztina
Káposztasalátám :)
Káposztasalátám :)

Káposztát, sárgarépát, vöröshagymát vékonyan lereszelni, sózni, 1 éjszakára hűvös helyre tenni. 10 evőkanál cukrot, 8 evőkanál ecetet, 2 csipetnyi őrölt köményt addig keverni, amí...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: RECEPTEK
CSALAMÁDÉ
CSALAMÁDÉ

Összekeverjük a felaprított hozzávalókat, rétegezve megszórjuk a fűszerekkel. 24 óra alatt többször átforgatjuk, utána vödörbe töltjük! Nem romlik meg akkor sem, ha folyamatosan h...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk