kevés kókuszolaj
1/2 szál póréhagyma vagy 1 kisebb fej lila hagyma
1/2 fej karfiol
1 kisebb édesburgonya
1-2 szál paszternák
só, bors
2 dl mandula tejszín (más paleo tejszín, kókuszkrém is jó)
2 nagy ek. nyílgyökérpor
1 ek. citromlé
pár szál petrezselyem apróra vágva
A zöldségeket tisztítsd meg, vágd apróra, egy tűzálló tálat kenj ki kókuszolajjal és szórd bele a zöldségeket. Sózd, borsozd és önts rá kb 1 dl vizet. Fedd le alufóliával, előmelegített 180 fokos sütőben süsd kb 20 percig.
vedd le a fóliát a zöldségekről, a mandulatejszínt keverd el a nyílgyökérporral, öntsd a zöldségekre. A végén locsold meg citromlével, szórd rá az apróra vágott petrezselymet és tálald.
Nagyon finom :) nyami
Elkészítése: Forraljuk fel a vizet a sóval, keverjük bele a darát. Álandó kevergetés mellett 5 perc alatt főzzük sűrűre.
Elkészítési idő: 20 percA tojást és a sót összekeverjük, hozzáadjuk a vizet és kikeverjük. A liszt hozzáadásával csomómentesre dolgozzuk.
Elkészítési idő:A nyers krumplit lereszeljük, ételízesítővel, borssal megszórjuk, és hagyjuk állni kicsit, hogy levet eresszen. Belekeverjük a lereszelt fokhagymát, hagymát, a tojást, a petrezsel...
Elkészítési idő: 60perc