ld. lent
1 bogre voroslencse megfoz 3 bogre vizben; kesz lekapcsol a gaz;
1,5 bogre koftebulgur hozzakever, allni hagy 30 percet;
1-1 csokor petrus s zoldhagyma aprora vag;
fel dl oliva olaj a bulguros lencsehez kever,
miutan a fel ora lejart, 1-1 ek paprika es paradicsom puret is hozzákever,
kezzel masziroz, vigyazz meg forro, so bors pirospaprika, romai komeny, nem sajnaljuk belole egyiket sem, zoldek jonnek, massza lett, vizes kezzel nagyobb dionyi gombocokat a marokba vesz, es ilyen formanyokat nyom belole, tanyerra rak;
friss salilevellel, pari, eros paprika melle.
bulgur helyett akár zabpehely is lehet, csak összeálljon
Főzzük meg a brokkolit és a gombát, tegyünk a vízbe egy kevés sót. Öt perc főzés után szedjük ki a brokkolit, a gombát pedig 7 percig főzzük. Vigyázzunk, hogy a brokkoli ne főjön s...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűBő vízzel jól mosd át a kölest, majd kb. 1,5x mennyiségű sós vízben tedd fel főni és kb. 15 perc alatt párold puhára, de ne főzd szét. Mosd meg és vágd kockára a csiperkét, apríts...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet, a keményítőt, a sütőport, a sót és a fűszereket összekeverjük, majd hozzáöntjük a vizet. A tésztát legalább 1 órán át állni hagyjuk. A karfiolt és a répát gőz fölött...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűtojásokat válaszd ketté. 2. A sárgáját keverd el alaposan a túróval és a sóval. 3. A fehérjét verd habbá, szórd bele a sütőport és óvatosan forgasd össze a túróval. 4. Eg...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű