2 kis tojás
300 g hajdinaliszt
100 g zabliszt
5 dl kókusztej
2 ek olívaolaj
4 dl szóda (vagy 5 dl, ha különösen könnyű és lyukacsos palacsintát szeretnél)
só
1. A tojásokat üsd bele egy nagy tálba, majd add hozzá a tejet, az olajat és a sót.
2. Keverd össze a szilárd hozzávalókkal. A massza még nehézkes és tömör lesz, de így nem keletkeznek majd kis lisztcsomók a tésztában.
3. Óvatosan keverd hozzá a szódát is, ettől lesz levegős és könnyed a palacsinta.
4. Hevítsd fel a serpenyőket. Ha teflonos palacsintasütőid vannak, akkor nem szükséges plusz olajat önteni rájuk.
5. Önts rá egy adag tésztát a serpenyőre és közepes lángon sütve várd meg, amíg megszilárdul.
6. Fordítsd meg és süsd meg a másik felét is.
1. A málnát jól átnézzük, hogy tiszta legyen. Egy kisebb, alacsony szegélyű tepsit kivajazunk és lisztezünk. 2. A hagyományos módon piskótatésztát készítünk, azaz a tojások sárgá...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű◾️A lisztet összekeverjük az édesítővel, a sütőporral és a sóval. ◾️Elmorzsoljuk benne a vajat/margarint, hozzáadjuk a tojássárgáját és végül annyi tejfölt adunk még hozzá, hogy...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KözepesElső körben melegítsétek fel a sütőt 180 fokra. Ezek után az összes hozzávalót el kell keverni. Kezdve a száraz alapanyagokkal, tehát a liszt, cukor, sütőpor, vaníliás cukor, fahéj...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű