2 kis tojás
300 g hajdinaliszt
100 g zabliszt
5 dl kókusztej
2 ek olívaolaj
4 dl szóda (vagy 5 dl, ha különösen könnyű és lyukacsos palacsintát szeretnél)
só
1. A tojásokat üsd bele egy nagy tálba, majd add hozzá a tejet, az olajat és a sót.
2. Keverd össze a szilárd hozzávalókkal. A massza még nehézkes és tömör lesz, de így nem keletkeznek majd kis lisztcsomók a tésztában.
3. Óvatosan keverd hozzá a szódát is, ettől lesz levegős és könnyed a palacsinta.
4. Hevítsd fel a serpenyőket. Ha teflonos palacsintasütőid vannak, akkor nem szükséges plusz olajat önteni rájuk.
5. Önts rá egy adag tésztát a serpenyőre és közepes lángon sütve várd meg, amíg megszilárdul.
6. Fordítsd meg és süsd meg a másik felét is.
A száraz hozzávalókat, kimérjük, összekeverjük. A száraz anyagokhoz hozzáadjuk a vajat, mézet és a csokit, összemorzsoljuk a tésztát. Végül hozzáadjuk a tojást, amivel összedolgoz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit összekeverjük, és sütjük. Mikor kihűlt kettőbe vágjuk. Az egyik felét elmorzsoljuk. A krémhez a baracklekvárt és a cukrot megfőzzük 2,5dl vízben, mikor kihűlt...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tojásokat ketté választjuk, a fehérjéhez hozzáadjuk a csipetnyi sót és kemény habbá verjük. A sárgáját kikeverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a cukrot, a lisztet és a kakaóport é...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy liter tejet felforraljuk a vaníliás cukorral. A 4dl tejet külön felforraljuk és félre tesszük. A liter tejbe keverjük forrás előtt a 2 tojás sárgájából és 2 ek lisztből kikever...
Elkészítési idő: 15 Nehézség: Könnyű