Hozzávalók a tésztához:
100 g puha vaj
100 g porcukor
1 vaníliás cukor
1 csipet só
125 g liszt
fél csomag sütőpor
75 ml tej
3 tojássárgája
A habcsókhoz:
3 tojásfehérje
csipet só
mandulapehely
150 g porcukor
A töltelékhez:
600 g hámozott alma
50 g cukor
3 dl almalé
1 cs. vaníliás cukor
1 cs. vaníliás pudingpor + fél dl almalé
4 dl habtejszín
2 cs. vaníliás cukor
A tésztához a vajat habosra keverjük a cukorral, a vaníliás cukorral és a csipet sóval. Egyesével hozzáadjuk a tojások sárgáját. Ezután folyamatosan és váltakozva hozzákeverjük a lisztet és a tejet. A tésztát egy kapcsos tortaformában egyenletesen elosztjuk.
A habcsókhoz a tojásfehérjét a sóval kemény habbá verjük, majd folyamatosan hozzáadjuk a cukrot. Addig keverjük, míg kemény és sima habot kapunk.
A tojáshabot rusztikusan rákenjük a tortaformában előzőleg elhelyezett tészta tetejére, majd bőven megszórjuk mandulapehellyel.
175 fokos sütőben 35 percig sütjük. A sütési idő felénél alufóliával letakarjuk, nehogy megégjen a hab és a mandula.
Ezután teljesen kihűtjük.
A töltelékhez a meghámozott almát apró kockára vágjuk, majd a cukorral, 3 dl almalével és 1 cs. vaníliás cukorral feltesszük főni. Kb. 5-6 percig főzzük, majd fél dl almalében elkeverünk 1 cs. vaníliás pudingport, és hozzáadjuk a forrásban lévő almatöltelékhez. További 1-2 percig kevergetve főzzük, majd langyosra hűtjük.
Ha a torta kihűlt, félbe vágjuk. A fele körülbelül a habcsók és a tészta találkozásánál van. Óvatosan leemeljük a habcsókos tetejét, és félre tesszük. A tésztára ráöntjük a langyos almatölteléket és teljesen hidegre hűtjük. Ezután 4 dl habtejszínt 2 cs. vaníliás cukorral kemény habbá verünk, és eloszlatjuk az almatöltelék tetején, majd visszahelyezzük a torta habcsókos tetejét. Vaníliás porcukorral megszórjuk és jól behűtjük.
A palacsintatésztát kikeverem, fél órát pihentetem és a szokott módon kisütöm A krémhez vízgőz fölött kikeverem a 3 tojássárgáját és a 3 ek porcukrot. Ezt összekeverem a mascarpo...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KözepesA tészta hozzávalóit alaposan összegyúrjuk, két részre osztjuk, majd közepes méretű vajazott tepsi hátán (nekem 35x22 cm) külön-külön két lapot sütünk belőle. Nyújtáskor eléggé rag...
Elkészítési idő: 55 perc Nehézség: KönnyűA tojások fehérjét habbá verjük, a sárgáját a cukorral habosra keverjük és hozzáadjuk a cukrot, a lisztet, a kakaóport és a kávéport, majd a vizet. Ezt követően összekeverjük az eg...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojássárgáját,vizet,olajat,és a cukrot kikavarjuk.Utána hozzáadjuk a sütőporral összekevert lisztet és a kakaóport.Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk (23*24 cm) ,és 180 C fokon...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű