Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Bacönös tojásos muffin


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:



60 dkg darált hús
2 db zsemle
2 db tojás
vöröshagyma
fokhagyma

bors
petrezselyem
pirospaprika ízlés szerint
24 szelet szalonna
12 db kis téglalapra vágott sajt

Elkészítés:


A szokásos módon elkészítjük a fasírt masszát: a darált húshoz adjuk a vízben vagy tejben kissé megáztatott, és jól kinyomkodott zsemléket. Az apróra vágott vöröshagymát megdinszteljük, majd a tojásokat is hozzáadjuk. Sóval, borssal, fokhagymával, petrezselyemmel, és pirospaprikával ízlés szerint ízesítjük, és jól összedolgozzuk.

Közben 6 db tojást keményre főzünk, és félbe vágjuk.

A muffin formákat kivajazzuk, és minden mélyedésbe 4 db fél szalonna csíkot helyeztünk úgy, hogy a szélei kilógjanak, és majd rá tudjuk hajtani a gombócok tetejére.

Fasírt gombócokat készítünk úgy, hogy közepébe egy fél tojást, és egy kis sajt darabot teszünk, majd belehelyezzük őket a szalonnával bélelt mélyedésekbe. Végül ráhajtjuk a lelógó szalonnákat, és előmelegített sütőben 180 fokon kb. 35-40 perc alatt készre sütjük.

Bacönös tojásos muffin

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Domonkos
Wokban készült sertéshús uborkával és paprikával
Wokban készült sertéshús uborkával és paprikával

A húst megszórjuk a keményítővel, ráönntjük a rizsbort, majd 0,5/1 órán át pihentetjük (nem kell sózni) A gyömbért, szójaszószt, cukrot összekeverjük. A zöldségeket felvágjuk. A...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: ani44
Fokhagymás, paprikás göngyölt sertésfej
Fokhagymás, paprikás göngyölt sertésfej

Ahogy én készítettem: A fél sertésfejet (80 dkg) alaposan megtisztogattam és megmostam. Annyi vízzel, ami bőven ellepte odatettem főni, egy nagy fej vöröshagyma, 5 gerezd fokhagy...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar KÉRGESRE SÜLT SZŰZPECSENYE
KÉRGESRE SÜLT SZŰZPECSENYE

Az előzőleg lehártyázott sertésszűzet ízlés szerint borsozzuk és bekenjük mustárral. 2 órát állni hagyjuk szobahőmérsékleten. 160-170 C-ra előmelegítjük a sütőt. Közben a húst f...

Elkészítési idő: 30 PERC
Nehézség: Könnyű
share
Comb - Húsos gombóc - OK
Comb - Húsos gombóc - OK

1. A burgonyát héjában megfőzöm és áttöröm. 2. Összegyúrom az olajjal, a liszttel, darával, sóval és egy tojással. 3. Fél centi vastagra kinyújtom és 8x8 cm-es kockákra vág...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk