60 dkg darált hús
2 db zsemle
2 db tojás
vöröshagyma
fokhagyma
só
bors
petrezselyem
pirospaprika ízlés szerint
24 szelet szalonna
12 db kis téglalapra vágott sajt
A szokásos módon elkészítjük a fasírt masszát: a darált húshoz adjuk a vízben vagy tejben kissé megáztatott, és jól kinyomkodott zsemléket. Az apróra vágott vöröshagymát megdinszteljük, majd a tojásokat is hozzáadjuk. Sóval, borssal, fokhagymával, petrezselyemmel, és pirospaprikával ízlés szerint ízesítjük, és jól összedolgozzuk.
Közben 6 db tojást keményre főzünk, és félbe vágjuk.
A muffin formákat kivajazzuk, és minden mélyedésbe 4 db fél szalonna csíkot helyeztünk úgy, hogy a szélei kilógjanak, és majd rá tudjuk hajtani a gombócok tetejére.
Fasírt gombócokat készítünk úgy, hogy közepébe egy fél tojást, és egy kis sajt darabot teszünk, majd belehelyezzük őket a szalonnával bélelt mélyedésekbe. Végül ráhajtjuk a lelógó szalonnákat, és előmelegített sütőben 180 fokon kb. 35-40 perc alatt készre sütjük.
A húst megszórjuk a keményítővel, ráönntjük a rizsbort, majd 0,5/1 órán át pihentetjük (nem kell sózni) A gyömbért, szójaszószt, cukrot összekeverjük. A zöldségeket felvágjuk. A...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAhogy én készítettem: A fél sertésfejet (80 dkg) alaposan megtisztogattam és megmostam. Annyi vízzel, ami bőven ellepte odatettem főni, egy nagy fej vöröshagyma, 5 gerezd fokhagy...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KözepesAz előzőleg lehártyázott sertésszűzet ízlés szerint borsozzuk és bekenjük mustárral. 2 órát állni hagyjuk szobahőmérsékleten. 160-170 C-ra előmelegítjük a sütőt. Közben a húst f...
Elkészítési idő: 30 PERC Nehézség: Könnyű1. A burgonyát héjában megfőzöm és áttöröm. 2. Összegyúrom az olajjal, a liszttel, darával, sóval és egy tojással. 3. Fél centi vastagra kinyújtom és 8x8 cm-es kockákra vág...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz