60 dkg darált hús
2 db zsemle
2 db tojás
vöröshagyma
fokhagyma
só
bors
petrezselyem
pirospaprika ízlés szerint
24 szelet szalonna
12 db kis téglalapra vágott sajt
A szokásos módon elkészítjük a fasírt masszát: a darált húshoz adjuk a vízben vagy tejben kissé megáztatott, és jól kinyomkodott zsemléket. Az apróra vágott vöröshagymát megdinszteljük, majd a tojásokat is hozzáadjuk. Sóval, borssal, fokhagymával, petrezselyemmel, és pirospaprikával ízlés szerint ízesítjük, és jól összedolgozzuk.
Közben 6 db tojást keményre főzünk, és félbe vágjuk.
A muffin formákat kivajazzuk, és minden mélyedésbe 4 db fél szalonna csíkot helyeztünk úgy, hogy a szélei kilógjanak, és majd rá tudjuk hajtani a gombócok tetejére.
Fasírt gombócokat készítünk úgy, hogy közepébe egy fél tojást, és egy kis sajt darabot teszünk, majd belehelyezzük őket a szalonnával bélelt mélyedésekbe. Végül ráhajtjuk a lelógó szalonnákat, és előmelegített sütőben 180 fokon kb. 35-40 perc alatt készre sütjük.
A húst megtisztítjuk, és a csontok mellett darabokra vágjuk. A pác hozzávalóit alaposan eldolgozzuk, és megforgatjuk benne a szárazra törölt husikat, majd 5-6 órára (vagy egy éjsz...
Elkészítési idő: 100 perc Nehézség: KönnyűA tejfölt elkeverjük az átpréselt fokhagymával. A párizsit felkockázzuk, a lilahagymát apróra vágjuk. A leveles tésztát lisztezett deszkán vékonyra kinyújtjuk, majd a fokhagymás...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA csülköt megtisztítjuk, megmossuk, és szárazra töröljük. A káposztát hideg vízzel átöblítjük. A hagymát, a fokhagymát megpucoljuk. A hagymába beleszúrjuk a két szegfűszeget, a fok...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KönnyűA tarjaszeleteket kiklopfoljuk, a hártyáknál, inaknál bevagdossuk. Sózzuk, borsozzuk és megszórjuk a steak fűszerrel. Mindkét oldalukat megkenjük mustárral és egymásra téve egy órá...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű