Hozzávalók: 20-30 vékony leveles tészta lap, 200 g olvasztott vaj, töltelékhez: 300 g darál dió, 300 g - mandula, sziruphoz: 600 g cukor, 2,5 dl víz, 1 kis vaníliarúd vagy 12 cs. vaníliás cukor.
A vajjal kikent tepsibe 2 tésztalapot teszünk, meglocsoljuk vajjal. Meghintjük darált dióval és mandulával. A rétegezést addig folytatjuk, míg tart az anyagokból, a tetején tészta legyen. A tésztát ferdén kockákra bevágjuk. Minden darabot meglocsolunk vajjal. 200 °C-ra melegített sütőben 40-50 percig sütjük.
A sütés vége felé 150 fokra csökkentsük a meleget. A vízben oldjuk fel a cukrot, tegyük bele a vaníliát, főzzük szálasra. A kisült baklavát, amikor kissé kihűlt, leöntjük meleg sziruppal, állni hagyjuk, míg teljesen beissza
A liszttel elmorzsoljuk a margarint, hozzáadjuk a tojást, a tojássárgájákat, a porcukrot, vaníliás cukrot, a darált diót és a reszelt citromhéjat. A tésztát összegyúrjuk ( egy lágy...
Elkészítési idő: 30perc Nehézség: KönnyűA tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjékből kemény habot verünk, a végén a porcukrot is hozzáadva. 700 ml tejet felforralunk és a kemény habot evőkanállal beleszaggatjuk, egyszerre...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá vertem,majd hozzá kevertem a sütőporral,dióval elkevert lisztet. 180 fokra melegített sütőben 25 perc alatt ,24×39 cm-es szilikonos süt...
Elkészítési idő: 06 Nehézség: KözepesA mirelit tésztát a hűtőből kivesszük és szobahőmérsékleten hagyjuk, hogy kiengedjen. Nekem 6 lapos tésztám volt, ezt egyenként kicsit kinyújtottam, először félbe, majd átlósan né...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű