Családireceptkönyv.hu

Cékla


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Salátát készítek céklából ,nagyon finom: 2 kg cékla. 2 kg káposzta, 1 kg hagyma,a káposztát és a hagymát leszelem a céklát lereszelem ( nyersen) rakok hozzá 10 dkg ecetes tormát, 7 dl 10 % ecetet, 60 dkg cukrot, 5 dkg sót, jól összekeverem ( többször kell megkeverni) ha télire akkor kell hozzá szalicil és másnap rakom üvegekbe, de szalicil nélkül is eláll a hűtőbe jó sókáig.Isteni finom

Elkészítés:


a céklát soha nem szabad meghámozni ,ha főzni akarod,jól megmosom,felteszem főni annyi vízbe, ami jól ekllepi. Addig főzöm ,míg puha lesz vagyis megföl,.leszűrőm,hagyom kihülni,utánna szépen meghámozom.Felszeletelem,és közben elkészítem a cukros-ecetes,babérleveles,és pár szem borsot,köménymagot is bele fözök levet készítek, friss tormát is szoktam bele rakni ,ha kihült minden,üvegekbe rakom és felöntöm annyí lével ,hogy jól ellepje,nekem ez soha nem romlik el.Már pár nap után fogyasztható.
Én a céklát nem főzöm hanem megmosom lecsepegtetem, beleteszem a tepsibe megsütöm,mint a héjában sült krumplit,mert minden benne marad,nem fől ki semmi belőle,és úgy csinálom meg salátának mikor kihül.Cékla,alma,sárgarépa!Akinek tetszik próbálja meg.

Cékla

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Savanyúságok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
KFC saláta
KFC saláta

1. Először a káposztát csíkozzuk fel. 2. A megtisztított répát nagy lyukú reszelőn reszeljük le és adjuk hozzá. Jól keverjük össze őket. 3. Először a porcukorhoz adjuk hozz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Kata
svéd uborka
svéd uborka

Az uborkát leszeletelem, vagy legyalulom, a hagymát karikára, a kaprot apróra vágom és a hozzávalókkal jól összekeverem. Hagyom állni másnapig, majd csavaros üvegekbe rakom, a levé...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sváb kovászos uborka
Sváb kovászos uborka

Végy egy nagy uborkás üveget! Alulra pakolj 1 csokor kaprot. Erre egy sor karikára vágott, jól megmosott, héjas, nyers burgonyát. (Nem tévedés, nem kenyeret!). Én az öreg burg...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk