80 dkg darált sertéshús
30 dkg darált csirkehús
1 db vöröshagyma
200 ml tej
70 gramm kenyér
só (ízlés szerint)
őrölt feketebors (ízlés szerint)
200 ml tejföl
2 db tojás
150 gramm kemény sajt
kapor (ízlés szerint)
Keverjük össze a darált sertés és csirkehúst, majd adjuk hozzá az apróra vágott hagymát.
A kenyeret áztassuk be 100 ml tejbe, majd ha puhára ázott, kinyomkodás után adjuk hozzá a darálthúshoz.
A maradék tejet öntsük hozzá a darálthúshoz, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.
A keverékből először formázzunk alma méretű golyókat, majd azokból készítsünk fészkeket, melyeket aztán tegyük az olajozott tepsibe.
Elkészítjük a tölteléknek valót: reszeljük le a sajtot, keverjük össze a tejföllel, a tojásokkal és az apróra vágott kaporral.
A fészkeket töltsük meg a töltelékkel, majd a 200 fokra előmelegített sütőben süssük 25-30 percig.
húsgombóc:fűszerek,tojás,zs.morzsa,vöröshagyma, foghagyma. Sós vizbe főzni,szűrni, vajat rá. zöldségek:vegyese,roppanósra piritani tészta főz, hozzáad a zöldségekhez, együtt p...
Elkészítési idő:Elkészítés: 15 perc, pácolás: 1 óra, sütés: 2 óra A páchoz keverd össze az olívaolajat a zöldfűszerekkel, a sóval, a borssal, ízesítsd mustárral és zúzott fokhagymával. Dörzsöld b...
Elkészítési idő: 3 óra 15percA húst rostjaira merőlegesen 12 vastagabb szeletre vágjuk. A szeleteket sózzuk, borsozzuk. Olajat melegítünk, a hússzeletek mindkét oldalát megpirítjuk rajta. (Annyi húst teszün...
Elkészítési idő:A karfiolt kicsit előfőzzük, majd fasírtmasszába burkoljuk.
Elkészítési idő: