krumpli,
liszt,
só,
hagyma,
olaj
A krumplit meghámozzuk, majd enyhén sós vízbe feltesszük főni. Mikor megfőtt, anélkül, hogy leöntenénk róla a vizet, összetörjük, majd visszatéve a tűzre, annyi lisztet dolgozunk fakanállal bele, hogy jó kemény masszát kapjunk.
Folyamatosan dolgozni kell a fakanállal, véletlen se égjen oda, és apránként dolgozzuk a lisztet, nehogy csomós legyen. A vöröshagymát bő olajban megfonnyasztjuk, majd kanalunkat ebbe mártva, a masszából “szilvákat” formálunk, és serpenyőben megpirítjuk mindkét felét.
Elkészítés : A 2 kanál olívaolajat megmelegíteni, hozzáadni az apróra vágott hagymát, a nagy lyukú reszelőn lereszelt répát és a zúzott fokhagymát. Megdinszteljük, míg a zöldségek...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA margarinon és az olajon a hagymát , a póréhagymát, és a fokhagymát megpárolom, majd hozzá adom a szeletelt paradicsomot. Az edénybe középre helyezem a tésztát, majd köré halmozo...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA lisztből, tojássárgából, csipetnyi sóból és a vízből rugalmas tésztát gyúrok, majd letakarva kb. 15 percig pihentetem. A tésztát lisztezett deszkán vékonyra nyújtom. A kinyújto...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA alapanyagokból rugalmas tésztát gyúrtam pár perc alatt, mehet géppel természetesen, csak a végén kell kézzel rásegíteni. A rum fontos, ne hagyjátok ki, tökéletes módszer, hogy ne...
Elkészítési idő: 1óra Nehézség: Közepes