Családireceptkönyv.hu

Dödöle


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


krumpli,
liszt,
só,
hagyma,
olaj

Elkészítés:


A krumplit meghámozzuk, majd enyhén sós vízbe feltesszük főni. Mikor megfőtt, anélkül, hogy leöntenénk róla a vizet, összetörjük, majd visszatéve a tűzre, annyi lisztet dolgozunk fakanállal bele, hogy jó kemény masszát kapjunk.

Folyamatosan dolgozni kell a fakanállal, véletlen se égjen oda, és apránként dolgozzuk a lisztet, nehogy csomós legyen. A vöröshagymát bő olajban megfonnyasztjuk, majd kanalunkat ebbe mártva, a masszából “szilvákat” formálunk, és serpenyőben megpirítjuk mindkét felét.

Dödöle

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Tésztafélék,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Lasagne-Matyi Éva
Lasagne-Matyi Éva

Elkészítés : A 2 kanál olívaolajat megmelegíteni, hozzáadni az apróra vágott hagymát, a nagy lyukú reszelőn lereszelt répát és a zúzott fokhagymát. Megdinszteljük, míg a zöldségek...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: László
Spenótos spagetti
Spenótos spagetti

A margarinon és az olajon a hagymát , a póréhagymát, és a fokhagymát megpárolom, majd hozzá adom a szeletelt paradicsomot. Az edénybe középre helyezem a tésztát, majd köré halmozo...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Barátfüle
Barátfüle

A lisztből, tojássárgából, csipetnyi sóból és a vízből rugalmas tésztát gyúrok, majd letakarva kb. 15 percig pihentetem. A tésztát lisztezett deszkán vékonyra nyújtom. A kinyújto...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anikó
CSÖRÖGEFÁNK
CSÖRÖGEFÁNK

A alapanyagokból rugalmas tésztát gyúrtam pár perc alatt, mehet géppel természetesen, csak a végén kell kézzel rásegíteni. A rum fontos, ne hagyjátok ki, tökéletes módszer, hogy ne...

Elkészítési idő: 1óra
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk