menu

Családireceptkönyv.hu

Fánk


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:



1 kg finomliszt
8 dl tej
3 dkg élesztő
2 púpos evőkanál kristálycukor
1 csapott evőkanál só
1 egész tojás
1 evőkanál étolaj, és
olaj a kisütéshez
liszt a deszkára.

Elkészítés:


Egy kis tálkában 2 deci tejet meglangyosítunk kéz melegre, 1 evőkanál cukrot elkeverünk benne, majd belemorzsoljuk az élesztőt, és jól felfuttatjuk.
Egy nagy tálba beleszitáljuk a lisztet, ráhintünk 1 evőkanál cukrot, 1 csapott evőkanál sót, majd jól összejekerjük liszttel. Ezutén beleütjük a tojást, a felfuttatott élesztőt, és a langyosított tejet, melyet adagonként öntjük a liszthez, hogy amikor összedolgozzuk se túl lágy, de se túl kemény tészta legyen
A kidolgozott tésztát hagyjuk duplájára kelni meleg helyen. Majd jól meglisztezett deszkára borítjuk, ujjnyi vastagra nyújtjuk, kiszaggatjuk, és egymástól távolabb letakarva, ismét hagyjuk fél órát kelni
Ha megkelt, jó bő olajban kisütjük. Az olaj legyen kellően meleg, A tészta közepébe egy kis mélyedést nyomunk, és a felső felével rakjuk az olajba-mi nem fedtük le-, ha megsült az egyik fele, megfordítjuk. Papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges olaj lecsöpögjön. Porcukorral és baracklekvárral tálaljuk.Ebből a mennyiségből kb. 30 db lesz. Sikeres, ízletes és mindig szalagos lesz

Fánk

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Szevike
Csodatészta Hűtő 2.  A HRUSCSOVI TÉSZTA
Csodatészta Hűtő 2. A HRUSCSOVI TÉSZTA

Az élesztőt meleg folyadékban feloldjuk, belekeverjük a sót és a cukrot és egy kevéske lisztet. Meleg helyen hagyjuk kicsit kelni. Közben minden fanatizmus nélkül szétdörzsöljük a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Gm kenyér
Gm kenyér

Kb 50 ml jò meleg vìzbe beletettem a cukrot az èlesztőt, hagytam hogy felfusson. A liszthez hozzáadtam az olajat ès a sòt. Èz ezt igy összeszoktam kicsit kavarni. Ha felfutott a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kata
Békaszáj
Békaszáj

A lekvár és a porcukor kivételével a hozzávalókat összegyúrjuk. Három cipót formálunk és hidegre tesszük 1-2 órára. (Én reggel szoktam összegyúrni és délben sütöm). A sütőt beka...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Szénhidrátszegény paleo kürtöskalács
Szénhidrátszegény paleo kürtöskalács

Az alapanyagokat összegyúrjuk, majd 5 percet pihentetjük. Ezután 5 egyenlő részre osztjuk a tésztát és kevés bambuszrostliszten egyenként 70 cm-es rudakat sodrunk belőle. A kürtö...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk