Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Turbó csokis kifli


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Tészta:

600 g finomliszt
1 tk. só
70 g cukor
1 nagy tojás
kb. 3 dl langyos tej
7 dkg olv. vaj
3,5 dkg élesztő

töltelék:

120 g étcsokoládé
2 ek. kakaópor (lehet akár cukrozott is)
70 g cukor
1 ek. kandírozott narancs
1/3 tonkabab lereszelve (elhagyható)
2-3 ek. narancslekvár

Lekenéshez: 1 tojás.

Elkészítés:


A tésztához az összes hozzávalót a gép üstjébe mértem és 15 perc alatt a szokásosnál kissé lágyabb tésztát dagasztottam. A kikapcsolt gépben hagytam tizenöt percig kelni.

Míg kelt elkészítettem a csokis tölteléket: Késes aprítóba mértem a lekvár kivételével a hozzávalókat és finomra őröltem. Végül annyi lekvárt adtam hozzá, amivel kenhető masszát kaptam.

A közben kissé megkelt tésztát lisztezett felületre borítottam és négy egyforma darabba vágtam. Az egyik tésztát vékony, kör alakú lappá nyújtottam és megkentem a csokis töltelékkel és beborítottam egy másik vékonyra nyújtott tésztalappal.

Egy pizzavágóval tizenhat cikkre vágtam. Az így kapott háromszögeket feltekertem és sütőpapíros tepsire fektettem.



A kimaradt két lapból is elkészítettem ugyanezt.
A kifliket egy felvert tojással lekentem.
Az első tepsit hideg sütőben kezdtem sütni, a hőfokot 200 fokra állítva, a másikat addig a sütő tetejére tettem.
Az elsőnek 25-28 perc, a másodiknak kb. 15 perc kellett.

Összesen volt tehát 15 perc dagasztás, 15 perc kelesztés, 10 perc formázás, 30 perc sütés. 1óra -1óra 10 perc alatt megvolt az első adag, gyorsan papír zacskóba dobáltam a kifliket és indulhatott is a gyermekem.

Trükkök, tippek, praktikák:


Turbó csokis kifli

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Sült kenyér mártogatóssal
Sült kenyér mártogatóssal

A kenyeret egy mély tepsibe tesszük, levágjuk a kalapját, kiszedjük a belsejét és a kenyér köré rakjuk. A tejfölt és a krémsajtot összekeverjük, ízlés szerint sózzuk és beleöntjük...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Rusztikus molnárka
Rusztikus molnárka

A tejben kevés liszttel és cukorral felfuttatjuk az élesztőt. A liszthez hozzáadjuk a sót, az olvasztott zsírt, a cukrot, majd az élesztős tejet. Egyszerűen egy villával, néhány mo...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Éva
Vizes zsemle
Vizes zsemle

A langyos cukros vízben felfuttatjuk az élesztőt. A lisztet a tojással és kevés sóval egy tálba tesszük, az élesztős vizet hozzáöntjük és meggyúrjuk a tésztát. Letakarva 45 percen...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Bagett sütés
Bagett sütés

Egy tálban összekeverjük a lisztet, élesztőt, sót, cukrot és hozzáadjuk a meleg vizet. Először egy kanállal elkezdjük összekeverni a tésztát, utána pedig kézzel kissé bedagasztjuk...

Elkészítési idő: 5 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk