menu

Családireceptkönyv.hu

Fenséges diós zserbó


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


40 dkg liszt,
10 dkg vaj,
10 dkg zsír,
2 dkg élesztő,
5 dl tejszín, vagy tej,
csipetnyi só,
3 tojássárgája,
3 dkg porcukor,
1 dl víz.
Töltelék
15 dkg dió,
15 dkg cukor,
kevés reszelt citrom héja,
kevés vaníliás cukor,

továbbá:
20 dkg étcsokoládé,
1/2 dl étolaj,
barackíz, és kis rum összedolgozva.

Elkészítés:


A tejszínt vagy tejet a cukorral, az élesztővel, a sóval, a tojássárgákkal összekeverjük.
A lisztet a jól elkavart vajjal meg a zsírral összegyúrjuk. Három cipót formázunk belőle. Az elsőt lappát nyújtva, kibélelünk vele egy sütőlapot, megkenjük barackízzel, rászórjuk a töltelék felét, és rummal meglocsoljuk.
Ráfektetjük a következő lapot, ezt szintén kenjük barackízzel, és a maradék töltelékkel megszórjuk. Meglocsoljuk rummal, és befedjük az utolsó lappal. Megszurkáljuk, és közepes meleg sütőben megsütjük.
Azon melegen deszkára borítjuk, és ha kihűlt, csokoládémázzal bevonjuk. Ehhez a csokoládét előzőleg vízgőz felett az olajjal elkeverjük, de vigyázzunk, nehogy a csokoládé forró legyen. Tetszés szerint szeleteljük.

Fenséges diós zserbó

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Ünnepi ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Mézes-diós guba
Mézes-diós guba

A kiflit két újjnyi széles karikára vágjuk. A tejet a cukorral, vaníliás cukorral felforraljuk. Egy nagy tepsit kivajazunk. A diót és a maradék olvasztott vajat az összevágott kif...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Molnárkalács 3
Molnárkalács 3

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Tímea
RÉPATORTA
RÉPATORTA

Először durvára daraboljuk a diót, ha nem visszük túlzásba az aprítást, annál jobb lesz ráharapni a darabokra. Megtisztítjuk a répákat, és lereszeljük a sajtreszelőn, vagy áttol...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Szaloncukor (kókuszos)
Szaloncukor (kókuszos)

A tejszínt a vaníliarúd magjaival megmelegítem, majd hozzáadom a xilitet (cukrot) és a kókuszreszeléket, és addig főzöm alacsony lángon, míg a massza besűrűsödik, és keverésnél elv...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk