40 dkg liszt,
10 dkg vaj,
10 dkg zsír,
2 dkg élesztő,
5 dl tejszín, vagy tej,
csipetnyi só,
3 tojássárgája,
3 dkg porcukor,
1 dl víz.
Töltelék
15 dkg dió,
15 dkg cukor,
kevés reszelt citrom héja,
kevés vaníliás cukor,
továbbá:
20 dkg étcsokoládé,
1/2 dl étolaj,
barackíz, és kis rum összedolgozva.
A tejszínt vagy tejet a cukorral, az élesztővel, a sóval, a tojássárgákkal összekeverjük.
A lisztet a jól elkavart vajjal meg a zsírral összegyúrjuk. Három cipót formázunk belőle. Az elsőt lappát nyújtva, kibélelünk vele egy sütőlapot, megkenjük barackízzel, rászórjuk a töltelék felét, és rummal meglocsoljuk.
Ráfektetjük a következő lapot, ezt szintén kenjük barackízzel, és a maradék töltelékkel megszórjuk. Meglocsoljuk rummal, és befedjük az utolsó lappal. Megszurkáljuk, és közepes meleg sütőben megsütjük.
Azon melegen deszkára borítjuk, és ha kihűlt, csokoládémázzal bevonjuk. Ehhez a csokoládét előzőleg vízgőz felett az olajjal elkeverjük, de vigyázzunk, nehogy a csokoládé forró legyen. Tetszés szerint szeleteljük.
A megtisztított combok mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk, és helyezzük egy kiolajozott tepsibe. A mézet keverjük ki egy narancs kifacsart levével, és locsoljuk meg a combokat a fel...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA mexikói zöldségkeveréket, 1dkg vajban kevés víz, só hozzáadásával puhára párolunk.(víz ne maradjon alatta) Közben a tejfölből, majonézből, ízlés szerint mustár, só, bors, citrom...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kacsát kívül-belül megsózom, borsozom, a belsejét megszórom majorannával, a mellén bevagdosom a bőrét, és beleteszem a négyfelé vágott, kicsumázott birsalmát. A tepsibe rácsra t...
Elkészítési idő: 3 h Nehézség: KözepesA hájat lehártyázzuk, majd húsdarálón átdaráljuk. 25 deka lisztet a hájjal és az ecettel összedolgozunk, majd hűtőbe tesszük. A maradék lisztet és a két tojássárgáját a sóval és...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű